Osijek
27 GODINA OD POGIBIJE U TENJI

Počast braniteljima
Objavljeno 7. srpnja, 2018.
Junačka pogibija četvorice hrvatskih branitelja iz Osijeka i Orahovice, Damira Hornunga, Franje Jusupa, Zdravka Rittgassera i Đure Kiša prije 27 godina u Tenji, obilježena je svečanom komemoracijom ispred njihova spomenika u Antunovačkoj ulici.
Tom događaju nazočili su članovi obitelji poginulih branitelja, izaslanici ministra branitelja, župana i gradonačelnika, Nenad Križić, Damir Varaždinac i Darko Nađ, načelnik Mjesnog odbora Tenje Josip Mihaljević, sudionici tih događaja te predstavnici brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata koji su ispred spomenika položili vijence i zapalili svijeće.
Nazočnima se obratio pomoćnik ministra obrane i njegov izaslanik Nenad Križić koji se obratio članovima obitelji poginulih branitelja istaknuvši kako su u Domovinskom ratu živote za Domovinu dali oni najbolji. Dodao je kako se žrtva poginulih branitelja ne smije zaboraviti. Načelnik Mihaljević rekao je kako sve ono što se dogodilo u Domovinskom ratu mora danas biti motivacija mlađim naraštajima da svojim radom i ponašanjem dovedu stanje u državi i uvjete za život onakvima kako su to htjeli branitelji dajući svoj život za Domovinu. Svetu misu zadušnicu služio je župnik vlč. Josip Dominković. D.C.
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike