Regija
INVESTICIJA NA ZGRADI PODRUČNE ŠKOLE IVANA BRNJIKA SLOVAKA U JELISAVCU

Obnovljeno pročelje škole stare 64 godine
Objavljeno 8. srpnja, 2018.
LAĐANSKA
Zgrada Područne škole Ivana Branjika Slovaka u Lađanskoj, na zadovoljstvo učenika, učitelja, roditelja i mještana, dobila je novo pročelje.
Novo ruho vrijedno je oko 120.000 kuna, radove je sa 116.832 kune financirala Osječko-baranjska županija, a Grad Našice donirao je 3.928 kuna.
Škola u Lađanskoj sagrađena je 1954. godine, a fasada je bila stara više od 30 godina. Na školskoj zgradi obavljali su se manji zahvati.
U planu je bila i prijava zgrade za energetsku obnovu te je pripremljena i dokumentacija. No škola nije zadovoljila uvjete natječaja jer se u sklopu zgrade nalazi i školski stan. S obzirom na dotrajalost fasade, Osječko-baranjska županija odlučila je financirati obnovu iz sredstava za hitne intervencije. ‘
- Iako je broj učenika malen, sustavno se radi na poboljšanju uvjeta rada, kao i kvaliteti nastave, budući da je postojanje škole u malom mjestu od presudne važnosti te jedan od uvjeta da mlade obitelji ostanu tu živjeti. Presretni smo zbog obnove fasade koja je našu školu učinila ljepšom - rekla je ravanteljica OŠ Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac Ljerka Ćorković.
Područnu školu u Lađanskoj završilo je 14 učenika, a sljedeće godine bit će ih 13 u dva kombinirana razredna odjela. S.F.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

Najčitanije iz rubrike