Crna kronika
VELIKA ZAPLJENA DROGE KOD SPLITA

Uhićen sa 50 kilograma marihuane
Objavljeno 8. srpnja, 2018.
SPLIT
Pripadnici Službe kriminaliteta droga splitske policije u petak su uhitili 28-godišnjeg mladića sa 47 plastičnih paketa u kojima je bilo zapakirano gotovo 50 kilograma marihuane, izvijestili su u subotu ujutro iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.
Kako su rekli u policiji, tijekom kriminalističkog istraživanja još su pronašli i oduzeli i 2,7 grama hašiša, te digitalnu vagu. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanje nad 28-godišnjakom, on će biti uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU splitsko-dalmatinske.
- Radi se o kontinuiranom nizu zapljena i dobrih rezultata Službe za kriminalitet droga. Miču drogu s ulica, te su fokusirani na kaznena djela zbog pretprodaje droge. I ova zapljena je nastavak dobrog i kontinuiranog rada suzbijanja zlouporaba droga koja je i ovaj put rezultirala da smo pronašli skoro 50 kilograma droge. Pojačan nam je i rad te službe s obzirom na održavanje Ultra Europe festivala - kazala je za Hinu glasnogovornica Policijske uprave Antonela Lolić.
Ista je služba sredinom lipnja zaplijenila dotad najveću količinu droge u Soplitsko-dalmatinskoj županiji, 423 kilograma marihuane, vrijedne milijun eura, koja je bila skrivena u kamionu među lubenicama. Drogu je prevozio 56-godišnji Crnogorac, a policija ga je uhitila u Vinjanima Donjim, nedaleko Imotskog. Istraga toga slučaja još je u tijeku.
Hrvatska policija gotovo svakodnevno otkriva krijumčare droge. Samo prošlog tjedna, u dva navrata, na graničnom prijelazu Bajakovo hrvatska je policija i carina otkrila oko 42 kilograma marihuane. U ponedjeljak je kontroliran automobil Nissan Navara u kojem je 74-godišnji državljanin Njemačke skrio više od 38 kilograma marihuane. Droga, zapakirana u 35 paketa bila je skrivena u nadograđenom karoserijskom dijelu prtljažnog prostora terenskog vozila. U srijedu je u Citroenu C5 56-godišnji državljanin Srbije u Hrvatsku pokušao unijeti nešto manje od 3,8 kilograma iste droge.Vlasnik vozila nalazio se kao putnik u Citroenu kojim je upravljao 39-godišnjak iz Srbije. Droga je pronađena u preinačenim dijelovima podvozja automobila, upakirana u šest plastičnih paketa, tzv. "kifli". Njemac i 56-godišnji državljanin Srbije su uhićeni, a protiv 74-godišnjaka je vukovarsko odvjetništvo već zatražilo od suca istrage Županijskog suda u Vukovaru zadržavanje u istražnom zatvoru.S.Lacić/H
Od dvadesetosmogodišnjeg mladića policija je naknadno oduzela i 2,7 grama hašiša te digitalnu vagu
423

kilograma marihuane vrijedne milijun eura splitska je policija zaplijenila u lipnju
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

Najčitanije iz rubrike