Crna kronika
OTKRIVEN PROVALNIK

Mladi provalnik dvije godine krao po Brodu
Objavljeno 8. srpnja, 2018.
Uz to što je provaljivao 23-godišnjak je lani u studenom pretukao 33-godišnjeg muškarca
SLAVONSKI BROD

Policija je otkrila identitet višestrukog 23-godišnjeg provalnika iz Slavonskog Broda koji je krao po gradu skoro dvije godine. Uz to što je provaljivao u kuće i župni ured, prošle je godine pretukao sugrađanina.


Policajci Policijske postaje Slavonski Brod uspješno su dovršili kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom kojeg sumnjiče da je u vremenu od 6. rujna 2016. do 9. svibnja ove godine na području Slavonskog Broda, u više navrata provaljivao u obiteljske kuće i župni ured. Mladi provalnik je krao svašta, tako da je iz kuća i župnog ureda ukrao zlatninu i novac u iznosu od više tisuća kuna, osobne dokumente i razni alat.
- Osim za krađe, policija 23-godišnjaka sumnjiči i da je 12. studenog 2017. godine u Slavonskom Brodu pretukao 33-godišnjaka i da ga je tom prilikom teško ozlijedio. Protiv 23-godišnjaka slijede odgovarajuće kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu - doznajemo od Stjepana Kukure iz Policijske uprave brodsko-posavske. Ukoliko dođe do podizanja optužnice i suđenja, 23-godišnjaku prijeti od jedne do osam godina zatvora,
Policajci iz Nove Gradiške osumnjičili su pak maloljetnika da je od travnja do 2. svibnja ove godine, na području općine Staro Petrovo Selo, iz otvorene dvorišne zgrade 54-godišnjaka ukrao brusilicu, tri sjekire, te po dva čekića i lovačka noža. Ukradeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku, a u vezi ovog mladog muškarca policija podnosi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu i Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška
Kaznena djela protiv imovine najbrojnija su i pogađaju najveći broj građana svake godine u cijeloj Hrvatskoj. U Brodsko-posavskoj županiji, samo u 2017. godini, u okviru općeg kriminala kaznena djela protiv imovine čine 74,8 posto. Ukupna razriješenost kaznenih djela protiv imovine iznosila je 28,5 posto, što je manje nego u 2016. godini kada je iznosila 34,5 posto.
U kaznenim djelima protiv imovine najbrojnije su razne vrste krađa koje čine 83,3 posto ukupnog broja kaznenih djela. Policija razvrstava krađe u dvije kategorije i to u teške krađe, koje se događaju nakon provale u objekt, te u krađe kojih je lani na brodskom području zabilježeno 742. U 2017. godini, na području Policijske uprave brodsko-posavske, su zabilježene 362 teške krađe što je za 33 kaznena djela manje u odnosu na 2016. godinu. Ukupna razriješenost, odnosno otkrivanja provalnika iz teških krađa, iznosi 24 posto, dok je u 2016. godini iznosila 33,4 posto. Lani je na navedenom području provaljeno u 104 kuće i stana, 52 prodavaonice, po 20 vozila i vikendice, te 0 ugostiteljskih objekata.
Sandra Lacić
742

U Brodsko-posavskoj županiji dogodilo se u 2017. godini 742 raznih vrsta krađa, najčešće iz kuća
LANI UKRADENO I 48 BICIKALA
U Brodsko-posavskoj županiji u 2017. godini dogodilo se i 380 tzv. "običnih" krađa ili 84 manje u odnosu na 2016. godinu. Ukupna razriješenost krađa iznosila je 26,6 posto, a u 2016. godini skoro isto - 26,5 posto. Lopovi su pri krađama lani ukrali 48 bicikala, u 46 slučajeva su krali iz kuća i stanova, 18 puta su krali iz vozila, te 14 iz prodavaonica, a ukradeno je i šest vozila. U imovinska kaznena djela pripadaju i razbojništva kojih se u 2017. godini, na širem brodskom području, dogodilo 11, odnosno za dva manje u 2016. godini.
Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike