Sport
ZLATKO DALIĆ:

Trebat će nam naša
najbolja igra na prvenstvu
Objavljeno 6. srpnja, 2018.
Hrvatski izbornik Zlatko Dalić doveo je hrvatsku reprezentaciju sasvim blizu raja. Utakmica protiv Rusa u četvrtfinalu SP-a zapravo predstavlja vrata koja vode u posljednji tjedan turnira, a to znači i u borbu za medalje. Na putu nam stoji domaćin ovog prvenstva, što će ionako zahtjevan zadatak učiniti još malo težim.
- Ne možemo mi birati suparnike. Sigurno je kako će Rusija imati veliku podršku s tribina, ali mislim kako to neće biti poseban problem za nas jer igrači nam igraju u velikim klubovima i naviknuti su igrati u takvim atmosferama. Uostalom, u ovakvim utakmicama nema mjesta nikakvim opravdanjima i alibijima - rekao je naš izbornik.
Rusi su u osmini finala pobijedili zahvaljujući čvrstom defenzivnom bloku koji je izdržao gotovo sve nalete Španjolaca i omogućio im da utakmicu odvedu u rulet jedanaesteraca, u kojem je "kuglica" stala na ruskom broju. Očekuje li izbornik da će Rusi na sličan način pokušati doći do pobjede i protiv Hrvatske?
- Ne znam ja kakvu taktiku pripremaju Rusi. Međutim, vidjeli ste kako na ovom prvenstvu više-manje svi igraju na isti način. Mi znamo naš plan igre. Kompaktan blok, zajedništvo i nešto kvalitetnija igra prema naprijed u odnosu prema utakmici protiv Danske. Uz to moramo se znati prilagoditi bilo kojem načinu igre suparnika. To je neizbježno ako želimo pobijediti - kaže Dalić.
Hrvatska na ovom prvenstvu nije imala lakih utakmica, ali Dalić vjeruje kako još nije ni odigrala svoju najbolju igru. Vjeruje kako će se ona dogoditi baš protiv Rusije.
- Ruse se mora respektirati. Tko je god izborio plasman među osam najboljih na svijetu, mora imati kvalitetu. To želim da mi pokažemo protiv Rusije. Trebat će nam naša najbolja igra na ovom prvenstvu ako želimo izboriti plasman u polufinale. Znamo koliko nas težak posao očekuje u tom susretu, ali mi ni dosad nismo imali ni jednu laku utakmicu, a ova koja nas čeka pogotovo to neće biti.
S tribina stadiona u Sočiju reprezentaciju će opet bodriti i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Što njezina nazočnost znači za momčad?
- Dolazak predsjednice na naše utakmice za nas je čast i dodatni motiv. Dao Bog da nas dođe bodriti i u Moskvu. No, najveći motiv za nas su slike koje dolaze iz Hrvatske i drugih zemalja u kojima se navija za nas. Nema ništa ljepše nego vidjeti zadovoljstvo hrvatskog naroda nakon naših pobjeda - zaključio je hrvatski izbornik Zlatko Dalić. D.Keler
RAKITIĆ: AKO PROĐEMO POZVAT ĆEMO SVE PJEVAČE
Ivan Rakitić na "presici" je opisao atmosferu u reprezentaciji.

- Atmosfera je fantazija, ako prođemo, pozvat ćemo sve pjevače, sve ljude koji su uz Hrvatsku da dođu u Moskvu, da budu uz nas. Narod je u euforiji, cijela zemlja je u velikoj fešti. Mi smo samo dio ovoga - rekao je veznjak Barcelone, koji je rekao kako se atmosfera u reprezentaciji i klubu ne može usporediti.
Zlatko Dalić

izbornik Hrvatske

Dobra je bila odluka da odmah nakon utakmice osmine finala dođemo u Soči. Trebalo se malo aklimatizirati jer kod nas u kampu je bilo puno hladnije. Ovdje je sparnije i toplije, a dobro je i što nismo imali putovanje dan uoči susreta.