Sport
AUSTRIJANCI ŽELE DOVESTI STOPERA OSIJEKA

Rapidu prva želja Mateo Barać
Objavljeno 7. srpnja, 2018.
Mateo Barać mogao bi biti prva "izlazna lasta" ove sezone iz NK Osijek. Naime, bečki Rapid ozbiljno je "zagrizao" za stopera bijelo-plavih te mu je prva obrambena opcija na listi pojačanja za novu sezonu.
To potvrđuju i austrijski mediji, koji ističu kako u Rapidu 23-godišnjeg Baraća vide kao pravu zamjenu za Brazilca Lucasa Galvaoa, kojeg su prodali njemačkom drugoligašu Ingolstadtu za tri milijuna eura. Taj novac Bečani planiraju investirati u dva pojačanja, a jedno od njih trebao bi biti stasiti Sinjanin. Austrijanci nabrajaju kako je Barać ljevak kao i Galvao, da je četiri godine mlađi, odličan u skok igri, tehnički dobar te da su kvalitetne igre u Osijekovu dresu prošlog ljeta privukle i interes Ajaxa, pa je umalo završio među "kopljanicima". Taj je transfer tada propao, a Austrijanci vjeruju kako će oni biti uspješniji. No, da bi ostvarili svoju želju, morat će "podebljati" ponudu jer osječki je klub već odbio milijun eura, koliko je nudio Rostov. U tom rangu navodno je bila i ponuda Rapida, što jasno nije zadovoljilo bijelo-plave. Podsjetimo, lani je Ajax nudio dva milijuna eura, što je klub iz Gradskog vrta bio spreman prihvatiti, a toliki iznos vjerojatno bi bio dostatan i za potvrdan odgovor sada. Ostaje vidjeti jesu li Austrijanci spremni toliko licitirati, a dojam je da bi ponuda morala narasti bar na 1,5 milijuna €.
Kako doznajemo iz izvora iz Austrije, Rapid i Barać, odnosno njegov menadžer, već su usuglasili uvjete, ali dogovor s Osijekom nije postignut. Pregovori i dalje traju, a vjerojatno je kako odluka neće pasti brzo, odnosno procjena je da će stavovi teško biti usuglašeni prije ponedjeljka ili utorka.
Nekog posebnog službenog komentara iz osječkog prvoligaša nema, tek potvrda kako zanimanje Rapida postoji, ali da je sve još daleko od dogovora. I da se Baraća očekuje na današnjem treningu s ostatkom momčadi u sklopu priprema za predstojeći prvi susret 1. pretkola Europske lige protiv moldavskog Petrocuba. S obzirom i na te europske oglede, jasno je da Osijek nema potreba spuštati letvicu potraživanja za standardnog člana prve jedanaestorice, koji je uz Mileta Škorića trenutno i jedini stoper s više iskustva u redovima bijelo-plavih. Zato bi prodaja Baraća bila logična jedino ako stigne "nemoralna ponuda" iz Austrije, a to znači ipak iznos bliže dva nego jednom milijunu eura. G. Roguljić n
Goran Roguljić
Možda ste propustili...

TRADICIONALNI ARENA KIDS NA BIKARI

Dresovi za sudionike turnira osnovnoškolaca

ODBOJKAŠI MLADOSTI STIGLI NA KORAK DO OBRANE TITULE

Mursa prekasno proigrala na Savi

Najčitanije iz rubrike