Regija
MANJE AUTOBUSNIH LINIJA

Vozni red Baranju bacio u zapećak
Objavljeno 7. srpnja, 2018.
Tijekom ljeta Panturistovi autobusi u neke dijelove Baranje dolazit će samo jednom dnevno
BELI MANASTIR

Samo šest linija dnevno iz Belog Manastira za Osijek (u 4.45, 5.35, 6.30, 12.45, 13 i 16.20 sati), od čega dvije preko Jagodnjaka, pa ne staju u Kozarcu te pet iz Osijeka za Beli Manastir (7, 12, 15.10, 15.30 i 22.15 sati - jedna preko Jagodnjaka), jedine su autobusne linije radnim danima od 18. lipnja do 8. srpnja.


Od 9. srpnja do 2. rujna Beli manastir će s Osijekom povezivati još manje linija - tri. Obavijest je to koja je istaknuta u autobusnom kolodvoru, kao i obavijest o tome da blagajna na prodajnom mjestu radi dok traje prodaja mjesečnih karata. Na kolodvoru tužna slika. Već duže vremena zatvoren ugostiteljski objekt, dvije sredovječne žene sjede ispred ulaznih vrata i dva-tri autobusa sve je što smo zatekli.
- U Beli Manastir došle smo u 7.15 sati. Iz Uglješa smo, pa smo do autobusa morale ići u Švajcarnicu - pričaju Nada Dundović i kolegica Milena, koje su došle podići mirovinu. To su brzo obavile te na kolodvor stigle oko 10 sati. A jedina veza za povratak kući kreće u 12.45 sati.
- Sramota. Nema se ništa drugo reći nego da smo slijepo crijevo - kažu uglas. Povratnu su kartu platile 35 kuna, uz 40-postotni popust koji Panturist daje mlađima od 26 i starijima od 60 godina. Nemaju informacije da je autobusna karta poskupila, kako tvrdi jedan naš čitatelj te ističu kako bi pristale i na skuplje karte kada bi linija bilo više. Još je gora situacija s rubnim dijelovima. Iz Popovca i Duboševice će za Beli Manastir od 9. srpnja prometovati jedna linija, a nazad dvije. Stanovnike Batine prevozi APP, ali ni na tim relacijama nema baš izbora.
- Nismo zadovoljni brojem linija, ali je to posljedica sve rjeđeg korištenja usluga autobusnih prijevoznika, posebice na lokalnim linijama i kada nema škole - kaže načelnik Općine Popovac Zoran Kontak. Sličnog je mišljenja načelnik Općine Draž Stipan Šašlin.
- Svi se prilagođavaju tržištu, pa i prijevoznici. Riječ je o začaranom krugu iz kojeg nema izlaza - poručuje Šašlin.
Ivica Getto
NA367 ndamlicides
Dectum no. Simus itilles pro vivirmi hinum. Fici et ina ca re aus coente caet; ex non it fini perbemorusce niae, ditemen itiorsus invertus imis, suncule rfendam derei pl. Gra vilicaurnit ocut voltors patrit; int. Opterfes An ad adhuceps, que rem. Elibem mordio, nonsigilius bonsulicus effres me iam es vici crissic aticavenic ment C. Catum fursusq uideffre consuntrum
Autobusi poluprazni
Poput načelnika ovih baranjskih općina razmišljaju i prijevoznici koji ističu kako su i postojeće ljetne linije gotovo nerentabilne, pa nije rijetkost da autobusi prometuju poluprazni, ili da u njima nema putnika. Činjenica je kako se na vožnju autobusom odlučuje sve manje ljudi, posebice ako kroz mjesto prolazi vlak. Tvrde kako su linije nerentabilne i tijekom školske godine
Možda ste propustili...

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike