Ekonomija
ŠIRENJE NA EUROPSKOM I RUSKOM TRŽIŠTU

AD Plastiku ugovori vrijedni 35 milijuna eura
Objavljeno 7. srpnja, 2018.
AD Plastik izvijestio je o novim ugovorima za izradu automobilskih dijelova s nekoliko proizvođača na europskom i ruskom tržištu koji bi solinskoj tvrtki i njezinim stranim podružnicama trebali donijeti ukupni prihod veći od 35 milijuna eura.
Očekivani prihodi od poslova ugovorenih na europskom tržištu iznose 17,9 milijuna eura, a od onih na tržištu Rusije 17,2 milijuna eura. AD Plastik dogovorio je proizvodnju ublaživača udara za vozilo Buick za američko tržište koje proizvodi francuska PSA Grupa, a početak proizvodnje planiran je za 2021. godinu, s predviđenim trajanjem od šest godina.
Sa PSA Grupom dogovorena je i proizvodnja vodilica stakla za modele vozila Citroen Picasso, Peugeot 301, i Citroen C-Elysee. Početak proizvodnje predviđen je za 2020. godinu, a trajanje projekta je dvanaest godina.
S kupcem Hella dogovoren je pak novi posao proizvodnje kućišta svjetla. Početak proizvodnje planiran 2018. godine s predviđenim trajanjem od tri godine, navodi se u objavi AD Plastika. Što se tiče tržišta Rusije, AD Plastik Kaluga dogovorila je nove poslove u tehnologijama brizganja i termoformiranja.
Za model vozila Capture ruskog Renaulta dogovorena je proizvodnja deflektora, nosača senzora i kamere, čiji je početak projekta planiran 2020. godine s predviđenim trajanjem od tri godine. Ujedno je dogovorena i proizvodnja obloga blatobrana za Renault Duster, čiji je početak proizvodnje planiran 2021. godine, a predviđeno trajanje projekta je tri godine.
Dogovoreno je i više poslova s Volkswagen Grupom, za koje je početak proizvodnje predviđen za iduću godinu.
Tako je predviđena proizvodnja obloga motora i obloga petih vrata za Volkswagen Polo i Rapid, s predviđenim trajanjem projekta od sedam godina, dok je pak za Tiguan postignut dogovor o proizvodnji zaštitnika blatobrana, a projekt bi trebao trajati šest godina. AD Plastik Grupa za vozila Volkswagen Polo i Škoda Rapid dogovorila je i proizvodnju obloga blatobrana s predviđenim trajanjem projekta od sedam godina. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike