Sport
KOŠARKAŠKI EUROKUP

Cedeviti "kuglice" u Barceloni donijele vrlo tešku skupinu
Objavljeno 5. srpnja, 2018.
Košarkaši Cedevite igrat će u skupini B prve faze Eurokupa, a suparnici će im biti - prošlogodišnji finalist, ruski Lokomotiv Kubanj, berlinska Alba, turski Tofaš iz Burse, francuski Limoges i poljska Arka iz Gdynije.
- Očito je da imamo tešku grupu. To su momčadi koje su prošle sezone igrale vrlo dobru košarku i naš prvi korak sada mora biti da izgradimo dobru momčad s kvalitetnim rosterom - izjavio je trener Cedevite, Španjolac Sito Alonso, koji je bio na ždrijebu u Barceloni uz klupskog direktora Davora Užbineca.
- Kad se okupimo, moramo dobro trenirati kako bi bili kompetitivni i kako bi igrali s visokim intenzitetom svaku utakmicu - dodao je Alonso. Raspored utakmica još nije poznat, a natjecanje u Eurokupu započet će početkom listopada.
Cedevita je upravo u Eurokupu ostvarila svoj najbolji rezultat u europskim klupskim natjecanjima. U sezoni 2010/11. pod vodstvom trenera Aleksandra Petrovića Zagrepčani su nastupili na završnom turniru četiri najbolje momčadi i u talijanskom Trevisu osvojili treće mjesto. H