Regija
ZA IZGRADNJU KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Županja zadužuje 12 milijuna kuna
Objavljeno 6. srpnja, 2018.

ŽUPANJA

Gradsko vijeće u ponedjeljak će donijeti odluku o kreditnom zaduženju Grada Županje na iznos od 12 milijuna kuna za financiranje investicijskih projekata. Riječ je o rekonstrukciji Ulice dr. Ante Starčevića, izgradnji ceste i oborinske odvodnje u gospodarskom području Županja, rekonstrukciji ceste u naselju Obla odvojak I, II, III i IV. Sredstava će biti usmjerena i u I. etapu izgradnje ceste, parkirališta i javne rasvjete u odvojku Ulice dr. Franje Račkog te sufinanciranje izgradnje i opremanje reciklažnog dvorišta.
Grad će kod HPB-a podići kunski kredit bez valutne klauzule po fiksnoj kamatnoj stopi od 1,75 posto godišnje na rok otplate od osam godina. Nakon ishođenja suglasnosti za zaduživanje od Vlade RH gradonačelnik Davor Miličević zaključit će ugovor o kreditu. Time će biti pokrenut novi investicijski ciklus s ciljem podizanja kvalitete življenja u svim dijelovima grada. Miličević napominje da se ni jedna investicija veća od milijun kuna ne može raditi bez kredita jer je Grad iz vlastitih sredstava ne može isfinancirati. Zbog kreditnog zaduženja i usklađenja prihoda, koji će biti usmjereni na izgradnju bazena Gradsko vijeće donijet će i druge ovogodišnje izmjene i dopune proračuna za 2018. godinu radi usklađivanja prihoda, primitaka, rashoda i izdataka s predviđenim ulaganjima. Ukupni prihodi i primici proračuna Županje za 2018. godinu bez prihoda i primitaka korisnika proračuna iznose 64.915.386 kuna. M.L.O.

Osnažen županjski proračun
Gradonačelnik Davor Miličević naglašava kako je novi Zakon o financiranju lokalne samouprave, koji je stupio na snagu početkom 2018., Županji jako puno pomogao. Zahvaljuje ministru Mariću i Ministarstvu financija što su prepoznali potrebe Slavonije i osnažili lokalne proračune. "Ako se ovakav trend nastavi, a vjerujem da hoće, u ovoj bismo godini mogli ostvariti oko 24 milijuna kuna prihoda od poreza na dohodak, a imali smo projekciju na 22,3 milijuna kuna", kaže i pita se kako bi Grad uopće funckionirao da je ostao na starim prihodima.
Možda ste propustili...

ZA REKONSTRUKCIJU ZGRADE STARE KOŽARE U VIROVITICI

HGSS-u još 45.000 eura od Županije

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVADESET GODINA UVESELJAVA BELOMANASTIRCE

Vlasnik lunaparka Omer Šehović: Bolje je zaraditi euro nego potrošiti dva

2

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

3

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko
Vučice i novo raskrižje