Sport
U DOMU OBITELJI VIDA

Ponosni smo na našeg Domagoja, velikog čovjeka
Objavljeno 6. srpnja, 2018.
Utakmice Vatrenih emotivno se prate u Velikom Rastovcu, gdje živi stric Domagoja Vide

Svaki pravi hrvatski navijač sa strepnjom je ovih dana uz TV ekrane i Vatrene koji nas oduševljavaju u Rusiji. I u Hrvatskoj i u Rusiji navijački se jednako živciraju i grizu nokte kod svake utakmice naših. Svi su u nogometnoj groznici, a posebno je emotivno i u kući obitelji Vida, u Velikom Rastovcu gdje žive stric i rodbina stupa vatrene obrane Domagoja. Svaka se utakmica gleda punog srca.

- Kada dođe ovakvo vrijeme reprezentativnih natjecanja, uvijek ga se sjetim kad je bio mali i koliko je volio loptu. Kad je dolazio kod nas za vrijeme školskih praznika stalno mu je lopta bila u nogama i htio je ići na igralište. Nekako sam osjetio da će postati veliki nogometaš i, eto, danas se ponosimo na našeg ‘‘malca‘‘ Domagoja koji sjajno igra u Rusiji i drži našu obranu u tandemu s jednako odličnim Lovrenom – ispričao nam je Domagojev stric Pavo, dugogodišnji nogometaš i nogometni radnik. Kaže Pavo, kada utakmica počinje, sve u kući staje, svi idu pred mali ekran.
- To se nikada ne propušta. Mi muški u kući oduvijek smo uz nogomet, sva tri sina su mi nogometaši i redovno pratimo sve utakmice. No, otkako je Domagoj počeo igrati u Osijeku, pa zatim zagrebačkom i kijevskom Dinamu, a sada Beškitašu te posebno reprezentaciji, i ženski dio je uz televizor. Teško je opisati tu sreću kada vidiš svoju krv da se bori za najsvetiji dres, ma plačemo svi uz svaku njegovu suzu i pobjedu. Moram reći da je Domagoj duša od dečka, redovito se javlja i sada iz Rusije, kad stigne pusti sinovima poneku poruku – zaključuje stric Pavo. Od svih Domagojevih bratića, Luka (17) je najvatreniji, a rođak mu je nogometni uzor.
- Ma, buraz je legenda, sve što je postigao, napravio je svojim napornim radom i treningom. Vidjeli ste njegovu reakciju na press-konferenciji sa Subom, to je Domagoj, čovjek i emotivac do kraja. S obzirom na to da naš klub NK Munja ima svoj kafić u Velikom Rastovcu, svi zajedno utakmice pratimo u kafiću, a podrška Domagoju je velika. Kada napravi nešto posebno i kada pridonese ekipi, primjerice dobije skok s protivničkim igračem, ili blokira udarac prema golu, svi smo na nogama. Mi iz obitelji jako smo ponosni na njega kada ga vidimo kako ostavlja srce na terenu i bori se. Nadamo se da će dati sve od sebe da osvoje SP i sve nas učiniti ponosnima, iako smo i sada već veliki do neba. Kada sam vidio Domagoja kako skače po dečkima na kraju i posebno kada je držao Subu na ramenima, suze su nam jednostavno krenule – u dahu priča Luka Vida. Naša prava lola slavonska, čovjek od glave do pete, Domagoj Vida istinska je dobra duša ove reprezentacije, pa neka tako bude do kraja.
Vladimir Grgurić
3

bratića Domagoja Vide aktivno igraju nogomet
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike