Tehno
TEST: LOGITECH G560

Sjajni igraći zvučnici, koji su snažni, ali i atraktivni
Objavljeno 6. srpnja, 2018.
Povezivanje s računalom izvodimo priloženim USB kabelom, a na računalo dodatno instaliramo Logitech Gaming Sofware

Na test smo dobili jedne od ponajboljih igraćih zvučnika, Logitech G560, koje krasi iznimna snaga, ali i efektno RGB osvjetljenje.


Logitech kao proizvođač računalne periferije izuzetno je cijenjen i kao proizvođač audioopreme. Od vrhunskih višekanalnih setova koji su u prošlosti, ali i danas san mnogih pa do slušalica headsetova, za koje se često odlučuju oni koje traže samo najbolje. Na test nam je pak stigla poslastica koja će (ako već nije) postati san svakog igrača.

Moćnih 120 W

Dakle, Logitech G560 potpisuje, planetarno popularan i među igračima cijenjen, G odjel Logitecha. To znači samo jedno - ovaj proizvod orijentiran je na igrače. Kako smo već to puno puta konstatirali, igraća oprema mora ponuditi ono nešto posebno. Igrači često traže nešto snažno, nešto moćno, vizualno atraktivno i uz poneki poseban efekt. Sve to Logitech G560 ima, pa i više od toga. Zvučnici dolaze kompaktno zapakirani u kutiji koja krije dva satelita te niskotonsku (subwoofer) jedinicu. Povezivanje je izvedeno s pomoću posebnih serijskih konektora. Kako jednog tako i drugog satelita, a za audioulaz na raspolaganju je klasični 3,5-milimetarski AUX, Bluetooth te USB. Dakle, kako je tu USB ulaz, Logitech G560 dolazi s vlastitim DAC-om. Preporuka je svakako povezati računalo i zvučnike preko USB-a, zašto, otkrivamo nešto poslije. Za povezivanje drugih uređaja može poslužiti AUX ulaz, a za pametni telefon tu je Bluetooth. Sateliti su izrađeni od kvalitetne i čvrste plastike, a niskotonska jedinica izrađena je od neke vrste drva. Sve skupa, kao što smo i očekivali, djeluje odlično i ulijeva povjerenje u dugotrajnost. Postavljanje je gotovo za samo nekoliko minuta i spremni smo za rad. Povezivanje s računalom izvodimo priloženim USB kabelom, a na računalo dodatno instaliramo Logitech Gaming Sofware.
Nakon uključivanja Logitech G560 dočekuje nas prvo „wow“ iznenađenje. Naime, ti zvučnici dolaze s RGB osvjetljenjem. Dakle, nijansu, intenzitet, boju, efekte svjetla, sve možete prilagoditi s pomoću priloženog softvera, a za rad nužno je povezivanje USB-om. Međutim, najbolja mogućnost nam je uzimanje nijanse zaslona. Ta mogućnost funkcionira poprilično dobro, iako nije precizna kao, primjerice, ambijentalno osvjetljenje nekih televizora, sasvim je efektna i zadovoljit će brojne. Dok se još divimo svjetlima, puštamo prvu pjesmu i onda šok.
Potresni bas


Logitech G560 je toliko glasan uz toliko intenzivan bas da sigurno više od 25 % njegove snage neće koristiti u normalnim uvjetima. Iako nudi deklariranih 120 W, Logitech G560 zvuči kao da nudi bar dvostruko više. Posebno je izražen i dominantan bas, pa ako ste ljubitelji potresa i volite osjetiti bas unutar svojih organa, onda je ovo nešto za vas. Kako je zvučnik postavljen s donje strane, uz promjer od 16,5 cm, nudi posebno udarne niske tonove pa valja pripaziti i na susjede ispod vas ako ste u zgradi. Nama je ipak bas bio previše izražen pa smo se poigrali ekvalizatorom. Zgodna mogućnost je i što ovi zvučnici podržavaju DTS:X sustav obrade zvuka. U najkraćem, ta tehnologija omogućava virtualno stvaranje surround zvuka, dakle zvuka iz svih okruženja, što će igrači cijeniti. Zanimljivo je i što uključivanjem DTS:X obrade zvuka bas postaje nešto ublaženiji, no i dalje izuzetno moćan i intenzivan. U globalu, zvuk je poprilično dobar, uz, kako smo više puta naveli, posebno izražene niske tovove. No to je i za očekivati, jer igrači će htjeti osjetiti svaki dio igre i kroz zvuk. Ako posjedujete druge Logitech G proizvode, poput miša i tipkovnice, možete postići i impresivan svjetlosni nastup. Jedina mana koju smo primijetili neprecizna je kontrola glasnoće. Naime, kako Logitech G560 ima vlastitu obradu zvuka preko ugrađenog DAC-a, kontrola glasnoće digitalna je i povezana sa samim operacijskim sustavom. Već i najmanji pomak, s nula na, primjerice, jedan ili dva, pojačava zvuk previše. No nadamo se da će se to popraviti u sljedećim softverskim nadgradnjama. Ako ste igrač i tražite efektno osvjetljenje, a izraženi bas u glazbi i filmovima ono je što obožavate, Logitech G560 možda je najbolji izbor za vas. Uz cijenu od oko 1900 kuna čini se kao razumna kupnja za ono što nudi. n
Marin REŽIĆ
U globalu, zvuk je poprilično dobar, uz, kako smo više puta naveli, posebno izražene niske tonove
Ako ste ljubitelji potresa i volite osjetiti bas unutar svojih organa, onda je ovo nešto za vas
Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike