TvObzor
NEMOGUĆA MISIJA - RASPAD SISTEMA

Šesti nastavak najuzbudljivijeg akcijskog filmskog serijala
Objavljeno 6. srpnja, 2018.

Ethan Hunt (Tom Cruise) šesti je put pred novim izazovima najuzbudljivijeg akcijskog filmskog serijala, koji gledatelje svaki put drži u napetoj neizvjesnosti od početka do kraja.

U ovom se nastavku, uz standardnu postavu, ekipi filma priključuju i Henry Cavill, Angela Bassett i Vanessa Kirby te već dobro poznati i Oscarom nagrađeni redatelj i scenarist Christopher McQuarrie. Inače, najpoznatiji je po kultnom filmu "Privedite osumnjičene". U posljednja dva desetljeća Tom Cruise je producirao, odglumio glavne uloge i izvodio najsmrtonosnije akrobacije u serijalu koji je zasigurno zaslužio kultni status među fanovima. Ovaj je globalni fenomen zaradio više od 2,8 milijardi dolara diljem svijeta, što ga čini jednim od najuspješnijih franšiza u povijesti filma. Prema Cruiseu, "Nemoguća misija – Raspad sistema" vrhunac je svih prethodnih filmova u seriji.

"Vidjet ćete likove koji se vraćaju iz prethodnih nastavka i zaključuju finalnu priču", kaže on. "Knjiga Odiseja na početku filma izabrana je zbog vrlo specifičnog razloga. Ono što su moj lik, Ethan Hunt, i njegov tim prošli odražava upravo tu priču", ističe Cruise.

Redatelj McQuarrie smatra da je jedan od razloga zbog kojih je franšiza toliko popularna - Cruiseova nezasitna želja da svaki film bude uzbudljiviji i intenzivniji od njegova prethodnika.

"On nikad ne miruje", kaže McQuarrie, koji je režirao i prethodnu Misiju, iz 2015. "Ali, što je najvažnije, nikad ne zaboravlja publiku. Tom je prije svega zabavljač. On u svojim filmovima gledatelje vodi na mjesta na kojima nikad nisu bili, pokazuje stvari koje nikad nisu vidjeli i dijeli to iskustvo s njima."