TvObzor
THE OUTPOST

Rub civiliziranog svijeta
Objavljeno 6. srpnja, 2018.
Piše: Adrian ANDREJEK

Najmlađa američka komercijalna televizija, The CW, proširuje svoj ljetni program novom serijom “The Outpost”, desetosatnom fantastično-avanturističkom dramom iz pera Jasona Fallera i Kynana Griffina.

Ovo je prva suradnja za Deana Devlina, koautora i producenta originalnog filma “Zvjezdana vrata”, i Jonathana Glassnera, autora serije “Zvjezdana vrata SG-1”. Oboje će preuzeti ulogu izvršnih producenata u suradnji sa spomenutima Fallerom i Griffinom. Naslov ujedno ulazi u povijest kao prva jednosatna originalna serija za CW, koji je prije izvan sezone emitirao samo nekoliko polusatnih serija. Izvan SAD-a emitirat će se na kanalu Syfy, što znači da ćemo je moći gledati i na lokaliziranom kabelskom kanalu Sci-Fi Channel.

- Uzbuđeni smo zbog toga što će se “The Outpost” premijerno emitirati ovog ljeta na The CW-ju. To je sjajna platforma za znanstveno-fantastične televizijske uratke i ima dugu povijest uspjeha s tim žanrom. Uvjereni smo da je CW savršen dom za naš projekt, na koji smo iznimno ponosni i jako se veselimo zbog tog partnerstva – izjavio je Devlin, koji je prije opisivao seriju kao uzbudljivu fantaziju sa snažnim glavnim ženskim likom koja će probuditi maštu fanova “Igre prijestolja” i “Wonder Woman”. Inače, “The Outpost” je najavljen još prošle jeseni, ali tek je u ožujku pronašao svoje mjesto na ljetnom rasporedu CW-ja.

Radnja prati Talon, jedinu preživjelu iz rase nazvane Blackbloods. Godinama nakon što je njezino selo uništila banda plaćenika, Talon putuje u bezakonitu tvrđavu na rubu civiliziranog svijeta te prati ubojice svoje obitelji. Na svom putovanju u tu predstražu Talon otkriva da posjeduje misteriozne nadnaravne moći koje mora naučiti kontrolirati kako bi spasila sebe i obranila svijet od fanatičnog religioznog diktatora. Glavna glumačka postava uključuje hrvatskoj javnosti relativno nepoznate glumce. Jessica Green (Talon) pojavila se ove godine u epizodnoj ulozi serije “Ash protiv zlih mrtvaca”, koja se emitira na HBO Adria. Jake Stormoen (Garret) imao je sporednu ulogu u prošlogodišnjoj seriji “Extinct”. Imogen Waterhouse (Gwynn) pojavila se u jednoj epizodi britanske miniserije “The Halcyon”. Andrew Howard jedini se pojavio u nekoliko poznatijih serija, među kojima su “Agenti SHIELD-a”, “Motel Bates, “Agent X” i “Pakao na kotačima”. Novozelandsku glumicu Robyn Malcolm zapazili smo u prvoj sezoni serije “Povrh jezera”.Daljnja sudbina “The Outposta” još je službeno nepoznata, no stručnjaci joj ne predviđaju više od jedne sezone. Kritičari su jednoglasni u tome kako je ovo samo još jedna u moru prolaznih serija o superherojima, koja je uz to i produkcijski vrlo slabašna, te će vjerojatno pasti u zaborav do sljedećeg ljeta… kad će se pojaviti sljedeća koju će pratiti ista sudbina.
ŽANR: drama

AUTOR: Jason Faller

ULOGE: Jessica Green, Jake Stormoen, Imogen Waterhouse, Andrew Howard

MREŽA:

The CW/Syfy

DATUM: 10. 7.

EPIZODA: 10
Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike