Sport
YURI SEMIN, TRENER LOKOMOTIVA

Očekuje nas najteža utakmica
Objavljeno 5. srpnja, 2018.

Osijek i moskovski Lokomotiv odigrali su svojevrsnu uvertiru subotnjem susretu reprezentacija Hrvatske i Rusije na Svjetskom prvenstvu. Na pripremama u Austriji hrvatski i ruski nogometni klub odigrali su susret bez pogodaka.

Naravno, osim "tekuće problematike" problema s kojim se suočavaju valjda svi klubovi na svijetu koji prolaze ovu fazu priprema, glavna tema razgovora među trenerima i igračima je naravno Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Uoči susreta aktualnu temu nisu mogli izbjeći ni trener Osijeka Zoran Zekić i njegov kolega na klupi moskovskog Lokomotiva Yuri Semin. Stari poznanici, Osijek je naime odigrao već treću pripremnu utakmicu s Moskovljanima, a za razliku od prethodnih susreta, kada su se sastajali u Marbelli, Lokomotiv ovaj put nije nastupio ni u približno najjačem sastavu. Ruski prvak naime, ima čak šestoricu svojih igrača koji su participirali ili još participiraju na Svjetskom prvenstvu. Trojica su još u "igri", ruski reprezentativci, braća blizanci Aleksej i Anton Miranchuk te iskusni hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka, koji je već šestu godinu stanovnik Moskve. Od ostalih sudionika Svjetskog prvenstva članovi Lokomotiva su još i Portugalac Manuel Fernandes, Poljak Maciej Rubus i možda i najzvučnije ime Peruanac Jefferson Farfan. Premda su reprezentacije posljednje trojice već ispale iz konkurencije, igrači se još nisu priključili pripremama Lokomotiva. To je možda i glavni razlog Seminove ljutnje i neraspoloženja kada mu je spomenuto Svjetsko prvenstvo u nogometu.

- Ma što ću vam pričati o Svjetskom prvenstvu kada imam važnijih briga. Nismo još u klub doveli nikakva pojačanja. Svi reprezentativci dobili su produženi odmor, a nas očekuje nastup u Ligi prvaka za koju se pripremamo u prilično oslabljenom sastavu, - govorio je ovaj iskusni trener 71-godišnji trener koji na klupi moskovskog kluba sjedi od 2016. godine, a to mu je već drugi mandat. U svojoj karijeri najzvučniji klub koji je vodio svakako je kijevski Dynamo, a bio je još trener Anžija, Mordovije, Gabale, Dinama iz Moskve. Nakratko je 2005. godine bio i izbornik Rusije.

Kasnije je ljutnja ipak popustila. I nije da ga uopće ne zanima Svjetsko prvenstvo, koje itekako prati.

- Pratim kada mi obveze to dopuste. Možda bih i pogledao više utakmica da nismo u ovoj fazi priprema pa sam koncentriran na svoju momčad. Naravno, ne propuštam nastupe ruske reprezentacije. Veliki je uspjeh već plasman u četvrtfinale, ali kada si već dovde došao, onda želiš preskočiti i još koju prepreku.

Sljedeća preprema Rusima je Hrvatska. To je razlog zbog čega nas je zanimalo Seminovo mišljenje.- Mislim kako nas očekuje najteža utakmica na Svjetskom prvenstvu. Po meni je Hrvatska ipak favorit, na osnovu igračkih kvaliteta i svega onoga što je dosad prikazala u utakmicama na Svjetskom prvenstvu. No, vjerujem da naša "komanda" može odigrati utakmicu na svom maksimumu, a onda je sve moguće - rekao je Semi.
Krešimir Lacković
Možda ste propustili...