Regija
REKONSTRUKCIJA CESTE

Skraćeno putovanje iz Valenovca i Gazija
Objavljeno 5. srpnja, 2018.

FERIČANCI

Počela je rekonstrukcija ceste od Valenovca do križanja s državnom cestom D2 u Ulici Dore Pejačević u Feričancima, u duljini od 2,6 kilometara. Cesta za naselje Valenovac i dalje za Gazije prolazi kroz vikend-zonu Božilovac te vinograde i šumu. U tijeku su zemljani radovi i proširenje postojeće makadamske ceste nasipnim materijalom. Načelnik Općine Feričanci Marko Knežević objasnio je kako je cesta uska, a makadam pun udarnih jama. Nema riješenu odvodnju ni rubnjake. Prema projektu, radnici Strabaga trebali bi proširiti cestu, urediti rubnjake, kolne prilaze, priključke, odvodnju, postaviti asfalt, prometnu opremu i signalizaciju.

- Nova cesta bit će široka 5,5 metara. Radovi su vrijedni četiri milijuna kuna, uvećano za PDV, a prognoze su da će do kraja listopada biti gotova - rekao je Knežević.

Cesta je za promet zatvorena te se koristi obilazni pravac kroz Mirogojsku ulicu te dalje na državnu cestu kroz Ulicu Dore Pejačević. Načelnik apelira na korisnike ceste i mještane za razumijevanje te ih poziva da koriste obilazni pravac.

- Veseli me što će investicija biti gotova u kalendarskoj godini. Prema prvotnom planu, trebala je ići u dvije etape, s tim da bi radovi bili gotovi u srpnju nagodinu. Ovo je dokaz da su Osječko-baranjska županija i Županijska uprava za ceste prepoznali vrijednost projekta - rekao je Knežević.- Mještanima će nova cesta skratiti putovanje za Đurđenovac, ili Našice, za 1,5 kilometara. A voćarima i vinogradarima proizvodnja će biti lakša - istaknuo je Knežević.S.F.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice
kazne od 300 do 1300 €

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca