Tehno
COMBIS KONFERENCIJA

Najviše stručnjaka dosad
Objavljeno 29. lipnja, 2018.

"Izuzetno smo ponosni što je dvanaesto izdanje konferencije ne samo okupilo najveći broj ICT stručnjaka dosad, nego i kreiralo izuzetno pozitivna očekivanja od idućeg izdanja", izjavila je Renée Saboti Slovenc, direktorica Combis konferencije, dodavši kako je čak 97 posto ispitanika odgovorilo kako planira posjetiti i iduće izdanje Combis konferencije.


Combis konferencija održala se od 23. do 25. svibnja u Poreču, u trodnevnom formatu. Jedna od glavnih ideja ovogodišnje Combis konferencije bila je gejmifikacija, kroz koju su se konferencijska minidogađanja povezala sa službenim dijelom konferencije. Naime, Combis je u suradnji sa sponzorima organizirao više od deset dodatnih događanja za vrijeme trajanja konferencije: neka vezana uz IT, neka namijenjena edukaciji i razvoju u drugim područjima, kao i snažnom networkingu.


Combis konferencija ove je godine održana u novom, proljetnom terminu, a kroz tri dana ponudila je 29 stručnih IT predavanja, četiri plenarna predavanja te više od deset minidogađanja. Uz to, na Combis konferenciji održalo se i treće izdanje hackathona try{code}catch - 24-satnog natjecanja u programiranju za studente.


Prema ocjenama sudionika, najbolje predavanje bilo je 'Palo Alto Networks Security Operating Platform'. Na drugo mjesto zasjelo je predavanje tvrtke Cisco 'Kolaboracija kao pokretač promjena poslovnih modela', dok je na trećem mjestu 'F5 Application Protection 2018. - Od WAF-a do mehanizma automatske zaštite'.

Sudionici su odlučili kako je najbolji predavač konferencije Tomislav Kosanović, voditelj odjela za razvoj poslovnih tehnologija u Hrvatskom Telekomu.M.R.