TvObzor
6.EMF - VELIKA GORICA U SREDIŠTU SVJETSKIH GLAZBENIH ZBIVANJA

Najveći kantautorski open air festival s pravom nosi i titulu najljepšeg
Objavljeno 29. lipnja, 2018.
Glazbeni stonehenge još je jednom uz prekrasne zalaske sunca donio najbolje novitete kantautorske scene

Exposure Music Festival, najveći kantautorski open air festival koji s pravom može nositi i titulu najljepšeg kantautorskog festivala, zatvorio je vrata svog uspješnog, šestog izdanja.

Prekrasna lokacija Rancha Kurilovec u blizini Velike Gorice i čarobna atmosfera bili su najbolja pozivnica za vikend uživanje u dnevnim programima festivala. Glazbeni stonehenge još jednom je uz prekrasne zalaske sunca donio najbolje novitete kantautorske glazbene scene. Ovogodišnji Exposure Music Festival u dvodnevnom izdanju na osam jedinstvenih pozornica ugostio je 16 kantautora iz cijeloga svijeta.

Pozornice u krug

Koncept u kojem su mini pozornice smještene u krug, a publika u sam centar zbivanja, oduševljava posljetitelje, ali i same kantautore. Bilo da su došli iz Škotske, Engleske, Sjedinjenih Američkih Država, Irske, Španjolske, Njemačke, Poljske, Bugarske ili nama susjednih zemalja, nitko nije skrivao oduševljenje idejom s kojom se nisu imali prilike susresti nigdje u svijetu. Exposure Music Festival još jednom se pokazao kao ambasador kulture i turizma Hrvatske, te mjesto povezivanja najboljeg od poetskih i kantautorskih trenutaka na svjetskoj sceni.

Službenom dijelu programa prethodile su raznorazne dnevne radionice, ali i novitet ovogodišnjeg izdanja, projekcije glazbenih dokumentaraca koji su nas približili nasljedstvu nekih od zanimljivih glazbenih fenomena i ličnosti, dok su programi nastavljeni do duboko u noć u ugodnom druženju i još boljoj glazbi.

Prvu večer zaokružio je nastup perspektivnog zagrebačkog benda Lika Kolorado. Ova indie rock četvorka okitila se prošle godine titulom najboljeg mladog benda Ha|Ge|eF-a i proslavila energičnim nastupima na svim relevantnim pozornicama u Hrvatskoj.

Rasplesano izdanje

Početkom godine zasjala je svojim fantastičnim debitantskim studijskim izdanjem koje je predstavila i publici Exposure Music Festivala. Sudeći prema reakcijama okupljenih, niz pohvala i oduševljenih komentara za ovaj bend nastavio se i u ovom rasplesanom izdanju koje je poslužilo kao odlično zagrijavanje za njihov nastup na INmusic festivalu.

Drugi dan uljepšala je svojom pjesmom Nola, renomirani pulski sastav koji je ove godine proslavio dvadeset petu godišnjicu autorskog doprinosa glazbenoj sceni. Jedinstveni prostor Rancha Kurilovec poslužio je kao unikatna kulisa njihovom autorskom mozaiku s glazbom iznad oblaka i nogama čvrsto na zemlji, a na glazbenu čaroliju Nole nije ostao imun nitko od okupljenih pa je tako publika u jedan glas pjevala bezvremenske pjesme poput “Iznad oblaka”, “Osmijeh” i “Dio tebe”.

Autentično iskustvo Exposure Music Festivala krasi intiman karakter, no s obzirom da nas iz godine u godinu dočekuje s novim kreativnim idejama i programom, ne sumnjamo da će nova izdanja privlačiti sve veći broj ljudi koji će prepoznati ovaj dragulj koji se nalazi na rubnom dijelu grada, a istodobno u samom središtu svjetskih glazbenih zbivanja. N.Vek.

Možda ste propustili...

ZVIJEZDE SU SE POSLOŽILE ZA LEGO® FILM 2

Izvanredna ekipa udahnula je život megapopularnim superjunacima

ZORAN PREDIN PREDSTAVLJA PRVI SINGL SA SVOG 40. ALBUMA “ZORAN PJEVA ARSENA”

Srodna poetska duša izabrala je 12 pjesama iz Arsenova šarolikog opusa