Osijek
ALENKA OSTAVILA ZAGREB, MATEA RIJEKU

Zaljubile se u Osijek na prvi pogled
Objavljeno 28. lipnja, 2018.

Kad su se na Facebook profilu gradonačelnika Ivana Vrkića na temu ljepote Osijeka javile Riječanka Matea Kukuljan i rođena Zagrepčanka Alenka Medak te dale do znanja da im je Osijek prirastao srcu u tolikoj mjeri da su otišle iz svojih gradova i doselile se ovdje, bilo je to lijep povod za zajedničku kavu. Matea i Alenka samo su dvije od brojnih koje je oduševio grad na Dravi, a kako kažu, najviše im se sviđa zelenilo i sigurnost svakodnevnog života, a što, prema njihovu mišljanju, nije slučaj u nekim drugim gradovima u Hrvatskoj.

- Prije nešto više od pet mjeseci prijateljica me pozvala da joj pričuvam psa dok je bila na putu. No, umjesto da samo toliko ostanem u Osijeku, ja sam produžila boravak, a potom se vratila samo nakratko u Rijeku. Kad sam vidjela da spojene neradne dane i vikende odlazim iznova u Osijek, uvijek i bez iznimke, odlučila sam se trajno preseliti. Grad je uistinu genijalan, stvarno mi je ovdje jako lijepo i baš uživam. Stekla sam i brojne prijatelje i jako sam sretna – poručila je Matea koja je imala sreću pronaći posao, i to u podružnici riječke prodavaonice minerala i kristala. Živi u središtu grada i kaže kako joj je odmor i užitak boravak na promenadi, gledanje mosta uvečer i svih osječkih znamenitosti.

Gotovo iste epitete zamijetila je i Alenka koja se u Osijek doselila iz hrvatske metropole. Danas u Višnjevcu drži Školu za obuku pasa, a ovdje je osnovala i obitelj te ima dvoje djece koje će, kaže, u Osijeku opušteno pustiti van, bez bojazni da će im se nešto dogoditi u parku, na ulici, ili bilo gdje dalje. Suprug je Osječanin i iako su imali priliku živjeti dalje, odnosno on joj je dao na izbor gdje želi živjeti, Alenka Osijek nije ni za što željela ostaviti.

- Osijek je odličan grad i ovdje čovjek ima više vremena za obitelj i opušteniji način života nego što je to, primjerice, slučaj u Zagrebu. Volim osječko zelenilo, ljude i njihovu srdačnost, i to u tolikoj mjeri da čak nisam prihvatila majčinu ponudu da odselimo kod nje u London – ispričala je Alenka, inače licencirana voditeljica tečaja za obuku i školovanje pasa, a u čiju školu dolaze i brojni stanovnici ostalih dijelova Hrvatske. Nedavno je ugostila Splićanku koja se oduševila Osijekom, njegovom toplinom, srdačnim ljudima i gostoprimstvom. U vrijeme trenda iseljavanja ove priče itekako daju poticaj i drugima da učine isto. Ponovimo stoga da su ovo samo dvije od brojnih obitelji kojima je Osijek najljepše mjesto za život i koje su se u vrijeme egzodusa iz Slavonije odlučile ovamo - doseliti! M. Mihelić

DOBAR ŽIVOT
- Drago mi je da bilo tko doseli u Osijek zato jer mu se sviđa grad. To mi potvrđuje kako moja misija nije uzaludna – poručio je gradonačelnik Vrkić nakon razgovora s Alenkom i Matejom, dodajući da je najvažnije osigurati materijalne preduvjete.

- Ne može se živjeti samo od emocija, nego valja i omogućiti ljudima da zarade i dobro žive od svoga rada – zaključuje Vrkić.

Možda ste propustili...

REKONSTRUKCIJA SAKUNTALA PARKA OTEŽAVA PROMETOVANJE

Henglova ulica zatvorena zbog opežnih radova na vodovodnoj infrastrukturi

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE OSIJEK

Najveći interes za strane jezike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAMPA PODIGNUTA - VLAK PROLAZI

HŽ: Vlak je jako sporo vozio?!

2

SUH TRAŽI POVRAT ISPLATE MIROVINA POŠTOM

Branka: Sada idem u banku, a što kad ne budem mogla?

3

SVEČANO OTVOREN SOKOL CENTAR

Termine već rezervirala
reprezentacija Izraela

oglas