Dome slatki dome
EKSTERIJERI ELEMENTI ZASJENJIVANJA

Ljeti je važna zaštita od sunca
Objavljeno 28. lipnja, 2018.
Idealno zasjenjenje je čvrsta nadstrešnica kao produžetak unutrašnjeg prostora

Ljeto je stiglo! Da bismo produžili boravak na otvorenom, nužno je zaštiti se od sunca. Na tržištu je široka ponuda elemenata zaštite od sunca, kako onih klasičnog oblika, tako i trendovskih. Odaberite element zasjenjenja koji će najbolje odgovarati vašem okružju i potrebama.


Za sve one koji su u mogućnosti, idealno zasjenjenje činit će čvrsta nadstrešnica kao produžetak unutrašnjeg prostora. Ovaj klasični element može vrlo jednostavno dobiti trendovska obilježja. Fine tkanine u funkciji zastora dat će notu profinjenosti i prozračnosti. Povežite boju zastora s jastučićima sjedeće garniture. Svijetle boje, poput bijele ili bež, bit će idealan odabir.

Paviljon u dvorištu


Ako je vanjski prostor većih dimenzija, odaberite paviljon koji će obogatiti vaše dvorište. Metalnu konstrukciju dekorirajte tkaninom i postavite zastore, ili istaknite konstrukciju kombinirajući ju s drvenim detaljima. Ovaj trendovski element zasjenjena postat će atraktivan prostor za druženje i odmor. Ne zaboravite prostor obogatiti dekorativnim predmetima i dodatnim zelenilom. Za manje prostore preporučljiv je suncobran. Praktičan je zbog mogućnosti premještanja, a trendovski oblici predstavljaju i pravi ukras u prostoru. Odaberite one pravokutnog oblika, jer će stvoriti kvalitetniji zasjenjeni prostor. Konstrukcija može biti metalna ili drvena, uskladite ju s postojećim elementima u vrtu.

Nenametljive boje


Izbjegavajte šarene i tamne tkanine za zasjenjenje, idealne su svijetle, nenametljive boje koje će se lako uklopiti u postojeće stanje. Za male prostore preporučljive su montažne nadstrešnice s ručnim ili električnim upravljanjem. Ovaj klasični element zasjenjenja obogatite trendovskim dekorativnim elementima poput zemljanih ćupova i metalnih klub stolića. Obvezno koristite dekorativne jastučiće u trendovskim bojama: sivoj, plavoj, ciklama, ili žutoj. Tanja Kvorka

SJEDNITE U SJENU!


Izrazito trendovski elementi za zasjenjenje su ležaljke, dvosjedi ili ljuljačke s integriranim sjenilom. Ovakvi elementi izuzetno su fleksibilni i praktični pa se mogu smjestiti u bilo koji vanjski prostor. Možete ih postaviti samostalno ili kao dio cjeline, stilski slično, ili potpuno različito sjedećoj garnituri. Imaju samo jednu svrhu - odmor i uživanje!

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana