Osijek
ČETIRI DANA PROSLAVE U ČAST BRANITELJA NEPOKORENOG GRADA

Dan branitelja, 106. brigade i Hrvatskog dragovoljca
Objavljeno 26. lipnja, 2018.

Predstavnici branitelja i udruga udruženih u Koordinaciju udruga branitelja i stradalnika i predsjednik Odbora za branitelje i braniteljske udruge Grada Osijeka Darko Nađ s jučerašnje konferencije za novinare pozvali su branitelje i građane Nepokorenog grada da se uključe u obilježavanje Dana osječkih branitelja, Dana 106. brigade Hrvatske vojske i Dana hrvatskog dragovoljca Osječko-baranjske županije.

Program obilježavanja traje od 27. do 30. lipnja, a počinje, najavio je Darko Nađ, u srijedu memorijalnom trkom Crveni fićo Tenja - Osijek. Planirani dolazak trkača, nakon 7-kilometarske dionice, do fiće, očekuje se u 10 sati.

- U četvrtak, 28. lipnja, u 8.30 sati, okupljamo se ispred Doma Hrvatske vojske gdje će biti podjela majica s natpisom "Osijek nepokoreni grad", a u 9 sati počinje mimohod do Trga slobode, gdje ćemo položiti cvijeće ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Zatim slijedi polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika poginulim braniteljima i civilima na Trgu slobode. U 10 sati je misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje i civile u Kapucinskoj crkvi - kazao je Nađ.

Damir Buljević, predsjednik Hrvatskog društva bivših zatočenika srpskih koncentracijskih logora Osječko-baranjske županije, poziva u 11 sati u HNK Osijek na javnu tribinu.

- Na "Aktualnom braniteljskom satu" govorit će o novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji na koji su pozvani svi koji žele dobiti odgovore, a nakon toga predviđen je domjenak za sudionike - poziva Damir Buljević.

U petak, 29. lipnja, održava se boćarski turnir "Hrvatski dragovoljac" na boćalištu u Industrijskoj četvrti, s početkom u 17 sati.

- U subotu, 30. lipnja, s početkom u 10 sati, na lijevoj obali Drave organiziramo kulturni, umjetnički i edukacijski program i obiteljsko druženje. Hrvatska vojska postavit će veliki taktičko-tehnički zbor vojne opreme i naoružanja, a hrvatska će policija predstaviti svoju opremu i naoružanje, pripadnici Crvenog križa demonstrirat će tehnike reanimacije, mjerit će se trak i šećer, bit će nazočni i predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje te vatrogasci. Oružane snage predstavit će dragovoljno vojno osposobljavanje, upoznati zainteresirane sa zanimanjem vojnog pilota, održat će se Sajam braniteljskih zadruga, nastupit će simfonijski puhački orkestar OS RH uz besplatan ručak i okrjepu za sve sudionike - kaže Nađ. D. Pejić

Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

Najčitanije iz rubrike