Sport
ARGENTINA U RASPADU

Sampaoli govori gluposti
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

Teško su poraz od Hrvatske primili Argentinci. Otrovne strelice usmjerene su ponajviše prema izborniku Jorgeu Sampaoliju, najboljem igraču Lionelu Messiju te prema tragičaru, vrataru Williju Caballeru. Argentnicima je, čini se, najveći problem ukupna atmosfera u reprezentaciji i oko nje te tvrdoglavost izbornika koji forsira formaciju u kojoj se neki igrači ne snalaze najbolje. Sampaoli se nakon susreta posuo pepelom.


- Kriv sam. Dao sam sve od sebe, ali ne izgledamo dobro. Neki se igrači očito nisu prilagodili ovom sustavu igru, a ja nisam pronašao najbolji način da se iskoriste Messijevi potencijali. Nismo uspijevali progurati loptu do njega niti mu stvoriti potreban prostor za djelovanje. Imali smo kontrolu utakmice do prvog pogotka, a nakon toga je Hrvatska znalački završila posao, a mi nismo imali argumente kojima bismo preokrenuli susret. Nije sad u redu pucati u Caballera. To su pogreške koje se događaju. Još nismo mrtvi, ali put prema osmini finala bit će jako težak - rekao je argentinski izbornik.

Atmosferu unutar reprezentacije možda najbolje oslikava reakcija Sergia Agüera kada su mu prenijeli stav izbornika „kako se neki igrači nisu najbolje snašli u formaciji 3-4-3".


- Može on govoriti što želi - ljutito je odvratio Agüero.


Jedini koji je bio spreman reći ponešto više jest veteran Javier Mascherano.


- Ovo je veliko razočaranje za nas. Do primljenog pogotka držali smo loptu i kontrolu utakmice, a nakon toga smo nestali s terena. Hrvatska je znala iskoristiti sve što smo joj ponudili. Bolan je ovo poraz na nas, ali borit ćemo se do kraja - poručio je Mascherano.


Inače, u Argentini je taj debakl vrlo teško primljen. Navijači su razočarani, a jedna TV postaja priredila je i javnu minutu šutnje u svom programu. Možda mi nismo ni svjesni kakvu smo pobjedu ostvarili. D.Keler

Najčitanije iz rubrike