Sport
SKUPINA E: SRBIJA - ŠVICARSKA

Švicarci preokrenuli, Srbija za prolazak mora pobijediti Brazil
Objavljeno 22. lipnja, 2018.
Poslije ranog vodstva Srbije u nastavku znatno aktivniji Švicarci uspjeli su preokrenuti rezultat i domoći se vrijednih bodova

Nakon ranog vodstva Srbije znatno aktivniji Švicarci u nastavku su uspjeli preokrenuti rezultat i domoći se vrijednih bodova. Već u prvom posjetu švicarskom 16-ercu srpska je vrsta ozbiljno zaprijetila, a potom i poentirala. Bilo je to u istoj, petoj minuti, kada je prvo zdesna ubacio Milivojević, a Mitrović glavom odlično šutirao, ali je Sommer slično tako reagirao. U nastavku akcije Švicarci su izgubili loptu koja je došla na desni bok do Tadića koji je ljevicom nabacio u srce 16-erca gdje je skočio Mitrović i glavom pogodio desni gornji kut - 1:0. Pet minuta kasnije malo je nedostajalo da se zatrese i srpska mreža. Rodriguez je na lijevoj strani uspio izgurati Ivanovića te zatim po zemlji vratiti na nogu Dzemaila čiji je prizemni udarac s 13 metara otišao pokraj suprotne vratnice. Pokraj desne švicarske otišao je udarac Sergeja u 16. minuti s 18 metara nakon što si je mladi veznjak Srbije stvorio prostor. Švicarci su zatim imali posjed lopte, ali bez ozbiljnijih situacija ispred Stojkovića koji nije morao intervenirati ni u 25. minuti kada je Akanji s prve vratnice glavom šutirao pokraj bližeg kuta, nakon što je iz lijevog kuta ubacio Rodriguez. U 30. minuti Švicarci su imali najbolju prigodu za izjednačenje kada je s ruba 16-erca Zuber dodao utrčalom Seferoviću čiji je udarac iz blizine Stojković izbacio u korner. Iz lijevog je kuta centrirao Rodriguez, a pred vratima najviše skočio Schar i glavom prebacio loptu preko grede. Srbi su se švicarskog pritiska oslobodili tek u 37. minuti izborivši slobodan udarac na lijevoj strani. Kolarov centaršut izbili su bijeli na 18 metara gdje je loptu prihvatio Tadić i desnom nogom šutirao pravo u Sommera. Minutu uoči odlaska na odmor Srbija je mogla udvostručiti rezultat nakon što je Tadić ubacio iz desnog kuta, a Tošić zakasnio glavom tako da je lopta došla do Matića na drugoj vratnici koji ju je poslao pokraj bližeg kuta. Zamalo preko nje otišao je Tadićev udarac s 20-ak metara u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.


I u nastavku su prvi zaprijetili Srbi ubacivanjem Tadića (52.) iz lijevog kuta na koje je skočio Mitrović i pucao preko vrata. U istoj minuti po lijevoj je strani prošao Zuber i dodao na suprotnu Shaqiriju čiji je udarac s 15 metara zaustavio "crveni" blok, ali se lopta odbila ulijevo gdje se je domogao Xhaka i snažnim poluvisokim udarcem s 20 metara pogodio lijevi kut - 1:1. Šest minuta kasnije Shaqiri je na desnoj strani "promiješao" nekoliko srpskih igrača i zatim pogodio suprotni rog Stojkovićevih vrata. Nakon desetminutne pauze uzbuđenje se dogodilo pred švicarskim vratima koje je slijeva kreirao Kolarov prizemno oštro centriravši po 16-ercu gdje je na drugoj vratnici zakasnio Mitrović. U 82. minuti Ivanović je zamalo ubacio loptu u vlastitu mrežu nakon što ju je na lijevoj švicarskoj strani napada izbio ispred Zubera. Dvije minute potom Xhaka je dubinskom loptom pronašao Embola na 16 metara koji je glavom produžio za utrčalog Gavranovića čiji je prizemni udarac u lijevi kut vratar Stojković obranio. U zadnjoj minuti predviđenog vremena igre Srbi su krenuli u napad, ali je sjevnula kontra Shaqirija koji je s centra pobjegao i zatim poentirao kada se našao oči u oči sa Stojkovićem - 1:2. Dražen Lekšan

Rezultati by SofaScore


KALININGRAD - Stadion Kaliningrad. Noćna utakmica. Teren odličan. Gledatelja: 30.000. Sudac: Felix Brych (Njemačka) 6,5. Strijelci: 1:0 Mitrović (5), 1:1 Xhaka (52), 1:2 Shaqiri (90). Žuti kartoni: Shaqiri (Švicarska), Sergej, Milivojević, Matić i Mitrović (Srbija): Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: XHERDAN SHAQIRI (ŠVICARSKA)

SRBIJA

1(1)

Stojković 6, Ivanović 6, Milenković 6, Tošić 5,5, Kolarov 6,5, Matić 6,5, Milivojević 6 (od 81. Radonjić -), Tadić 7,5, Sergej 6,5, Kostić 5,5 (od 65. Ljajić 5,5), Mitrović 7.

ŠVICARSKA

2(O)

Sommer 6,5, Lichtsteiner 6, Schar 6, Akanji 6, Rodriguez 7, Behrami 6,5, Xhaka 7, Shaqiri 7,5, Dzemaili 5,5 (od 73. Embolo -), Zuber 7 (od 90. Drmić -), Seferović 5,5 (od 46. Gavranović 6).

Najčitanije iz rubrike