Sport
SKUPINA D: NIGERIJA - ISLAND

Musa srušio Islanđane, borba za drugo mjesto koje vodi u drugi krug
Objavljeno 22. lipnja, 2018.
Znatno boljom igrom u drugom dijelu susreta Nigerijci su zasluženo došli do prvih bodova na Svjetskom prvenstvu

Znatno boljom igrom u nastavku Nigerijci su se zasluženo domogli prve pobjede na Svjetskom prvenstvu s kojom su ostali u igri za drugi krug. Za siguran plasman u osminu finala treba im pobjeda protiv Argentine, a moguće da im bude dovoljan i bod.


Uvodne su minute protekle u prijetnjama islandske reprezentacije. U trećoj je G. Sigurdsson iz slobodnog udarca s 25 metara ciljao desni gornji kut odakle je Uzoho paradom izbio loptu.


Sraz istih suparnika bio je i tri minute kasnije kada je G. Sigurdsson završio akciju svoga sastava udarcem sa 17 metara u lijevi donji kut kamo se bacio nigerijski vratar i uhvatio loptu. Morao ju je izboksati nakon neugodnog centaršuta Gunnarssona (21.) zdesna pod gredu koja je otišla na suprotnu stranu, odakle je Bjarnason ciljao bliži kut koji je Ekong blokirao tijelom. Potom su Nigerijci prisvojili loptu, ali nisu ozbiljnije ugrozili islandska vrata. U završnici prvoga dijela ponovno su u opasnosti bila nigerijska koja je u 45. minuti ugrozio Finnbogason kukom poslavši loptu pokraj suprotne vratnice nakon što je G. Sigurdsson ubacio slobodnjak zdesna. Isti je islandski veznjak minutu kasnije izveo udarac iz lijevog kuta na drugu vratnicu gdje je Bodvarsson loptu dočekao glavom i poslao ju pokraj dalje vratnice.

Konkretniji nigerijski nastavak najavio je Etobo u 46. minuti prizemno šutiravši s 22-23 metra, u desni donji kut kamo se bacio Halldorson i uhvatio loptu. Tri minute kasnije Nigerijci su složili kontru po desnoj strani odakle je Moses ubacio pred vrata gdje je loptu prihvatio Musa i iz prve ju s desetak metara zakucao pod gredu - 1:0. U 57. minuti Halldorson je izbacio neugodnu loptu ispod grede kamo ju je s 30-ak metara, uz pomoć nekoga od "plavih", poslao Ndidi. Devet minuta potom zdesna je zaprijetio Moses, ali je lopta fijuknula pokraj bližeg gornjeg kuta. Islanđani su tek u 23. minuti nastavka uputili prvi udarac prema vratima preko Gislasona čija je lopta upućena s 18 metara otišla preko grede. Tamo ju je poslao i nigerijski stoper Balogun glavom, minutu kasnije, nakon što je iz desnog kuta ubacio Ihenacho. Islandska je sudbina bila zapečaćena u 75. minuti kada je kontranapad realizirao Musa zabivši iz blizine nakon što je "promiješao" nekolicinu "plavih" - 2:0. U 80. minuti u nigerijskom 16-ercu bio je srušen Finnbogason, a novozelandski je sudac uz pomoć VAR-a dosudio kazneni udarac, a G. Sigurdsson šutirao - preko grede. Dvije minute uoči isteka 90. Islanđani su imali novu prigodu za smanjenje rezultata, ali je Finnbogasonov udarac slijeva Uzoho obranio. Dražen Lekšan

Rezultati by SofaScore

VOLGOGRAD - Arena Volgograd. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 40.000. Sudac: Matt Conger (Novi Zeland) 6,5. Strijelac: 1:0 Musa (49), 2:0 Musa (75). Žuti karton: Idowu (Nigerija) Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: AHMED MUSA (NIGERIJA)

NIGERIJA

2(O)

Uzoho 7, Omeruo 6,5, Ekong 6, Balogun 6,5, Moses 7,5, Etebo 7 (od 90. Iwobi -), Mikel 6,5, Ndidi 6,5, Idowu 5,5 (od 46. Ebuehi 6), Musa 8, Ihenacho 6,5 (od 85. Ighalo -).

ISLAND

0

Halldorson 6,5, Seversson 5,5, Arnason 6, R. Sigurdsson 6 (od 64. Ingason 5,5), Magnusson 5,5, Gislason 6,5, Gunnarsson 6 (od 87. Skulason -), G. Sigurdsson 6,5, Bjarnasson 6, Bodversson 5,5 (od 71. Sigurdarson -), Finnbogason 6,5.

Gernot Rohr

izbornik Nigerije

Ono što volim od svoje mlade momčadi je solidarnost, kolektiv i momčadski duh. Mislio sam prije Svjetskog prvenstva kako smo ovdje došli učiti. Ova momčad bit će spremna za sljedeće Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali već sada imamo dobre izglede za drugi krug i pobjedu nad Argentinom.

Heimir Hallgrimsson

izbornik Islanda

Čudna je spoznaja kako smo još uvijek u utrci. Samo trebamo pobijediti Hrvatsku, što je puno lakše reći nego li ostvariti. Za Hrvatsku ću uvijek reći. Mi smo kao oženjeni par koji se želi razvesti, ali uvijek se još uvijek sastajemo.

Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

Najčitanije iz rubrike