Sport
ZLATKO DALIĆ:

Ne želim, a niti smijemo kalkulirati, jer nam se to može obiti o glavu
Objavljeno 22. lipnja, 2018.
Za susret s Islandom Dalić će sačuvati igrače kojima prijeti suspenzija zbog žutih kartona, zbog čega neće igrati Brozović

Nakon što je hrvatska reprezentacija izborila plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji već nakon dva kola, izbornik Zlatko Dalić po povratku u svoju bazu u Roščinu nagradio je svoje igrače slobodnim danom.


On nije imao slobodan dan, bar kada je riječ o komunikaciji s medijima, odnosno novinarima koji prate Vatrene u našem ruskom kampu.


- Svi smo sretni i zadovoljni nakon pobjede. Ostvarili smo onaj najvažniji cilj. Očekivao sam prolaz, ali ne na tako impresivan način. Nadam se kako ćemo nastaviti u ovom stilu - rekao je Dalić koji je sada u "slatkim brigama" uoči posljednjeg susreta u skupini.


Hrvatska nakon dva kola ima maksimalnih šest bodova, ali još nije osigurala prvu poziciju. Pobjeda Nigerije nad Islandom ostavlja mogućnost da se "jedinice" dokopa i afrička reprezentacija, no samo u slučaju poraza "kockastih". Jasno je kako nakon odlično odrađene prve dvije utakmice nitko u našim redovima ne želi propustiti ovakvu priliku za prvim mjestom, a to je jasno istaknuo i Dalić.


- Želim prvo mjesto u skupini. Protiv Islanda vodit ćemo brigu o osmini finala. Imamo nekoliko igrača sa žutim kartonima i bit će promjena u sastavu. Ne želim ništa kalkulirati, jer vam se to uvijek obije o glavu.


Izbornik je još jednom naglasio kako je trijumf protiv Argentine bila njegova najveća pobjeda u karijeri, ali je i dodao kako je ostvaren minimum, a to je plasman u drugi krug.


- Cijelo prvenstvo je čudno i favoriti ne pobjeđuju. Mi moramo ići korak po korak, jer možemo sami sebi biti najveći suparnik.


Inače, pod njegovim vodstvom u pet službenih utakmica Hrvatska je upisala četiri pobjede i remi, uz razliku pogodaka 11:1. I to govori kako je uspio u svojoj namjeri mijenjanja načina na koji reprezentacija igra.


- Promijenili smo stil igre i nema govora da nismo efikasni. To je današnji nogomet, meni je bitno da djelujemo kompaktno.


Osvrnuo se i na izdanja dvojice kapetana, hrvatskog Luke Modrića i argentinskog Lionela Messija.


- Svaka čast našem kapetanu. On svaku utakmicu za Hrvatsku odigra na najvišoj razini. Messi nije napravio ništa za Argentinu, a Luka je dao sve za Hrvatsku. Messiju nismo dali prostora, zaustavili smo protok lopte prema njemu. Nije Argentina bila neuredna, nego smo mi bili toliko dobri.


Iako su dvije pobjede i prva osmina finala na SP-u nakon 20 godina "zagrijale" naciju, Dalić ne smatra kako je reprezentacija pokazala sve što može. Naprotiv, vjeruje kako ova momčad može još bolje, što i očekuje.

- Moramo se podići i biti još bolji. Imamo još dovoljno prostora za napredak - poručio je hrvatski izbornik. D. Keler

SNIMAJU VEĆ MOGUĆE SUPARNIKE


Dalić je i kratko prokomentirao potencijalne suparnike u osmini finala.

- Radimo na pripremi za osminu finala. Vukojević će ići gledati utakmicu Danska - Francuska, a Jerkan će pratiti utakmice Španjolske i Portugala.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike