Sport
ADIÓS ARGENTINA

Vatreni "zapalili" Osijek i Slavoniju
Objavljeno 22. lipnja, 2018.
Slavonija se ujedinila u slavlju i veselju koje je nakon velike pobjede opilo ravnicu

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je veliku Argentinu i osigurala osminu finala na Svjetskom nogometnom prvenstvu! Dvije pobjede u Rusiji, posebice ona spektakularna protiv "gaučosa", donijele su erupciju sreće i oduševljenja u cijeloj državi. U četvrtak navečer istim se žarom slavilo na istoku i jugu države, slavilo se u Zagrebu i na Kvarneru, a u ekstazi je bila i cijela Slavonija. Vatreni su "zapalili" i bacili u trans Osijek iza kojeg je vesela, luda i neprospavana noć.


Od Višnjevca i Retfale, preko središta grada i Bosutskog, do Tvrđe, Zelenog polja, Juga II..., u četvrtak je bila samo važna hrvatska nogometna reprezentacija i obračun Vatrenih s Messijevim "gaučosima". Poseban dan izmamio je i posebnu atmosferu. Uz pivo, grickalice i navijačke pjesme "zagrijavanje" je počelo još od popodneva, a vrhunac hrvatske nogometne bajke dogodio se u 53. minuti kada je Rebić zatresao argentinsku mrežu. Deset minuta prije kraja Osijek je još jednom eksplodirao nakon što je majstor Modrić pokazao kolegi Messiju kako se zabija. Taman kad su navijači u totalnoj euforiji počeli odbrojavati sekunde prije kraja utakmice, Rakitić je zabio pogodak za 3:0 i ludilo je počelo. Sparna i vesela lipanjska noć postala je još veselija i vrelija, gradom se orilo ''Srce vatreno, Neka pati koga smeta, i Hrvatska, Hrvatska''... Upaljene su i baklje, bilo je petardi i malo glasnijih "udara", a slavljenički karusel prošao je osječkim ulicama i zaustavio se u Tvrđi gdje se pobjeda Dalićevih izabranika dugo slavila. Rušenje Argentinaca na svjetskoj smotri zauvijek će ostati zapisano u povijesti hrvatskog nogometa, a mnogi navijači još će se dugo sjećati lude lipanjske večeri 2018. Ivana LIOVIĆ

Vinkovci

Bilo kuda, kockice svuda


Četvrtak je bio pravi nogometni praznik na istoku Hrvatske. U mnogim vukovarskim kafićima nekoliko sati prije ogleda Hrvatska - Argentina počelo je okupljanje navijača u kockastim dresovima i "nabrijavala" se atmosfera za utakmicu, dok su Vinkovci bili pod apsolutnom opsadom kockica. Kafići u Vinkovcima bili su krcati, staro i mlado okupilo se u središnjem parku gdje se na velikom ekranu pratila utakmica, a nakon što su hrvatski nogometaši srušili uglednu Argentinu, krenulo je ludilo na gradskim ulicama i obvezni slavljenički karusel. I. Li.

Beli Manastir

Savršena baranjska večer


Belomanastirci, uostalom kao i cijela Baranja, od ranog poslijepodneva u četvrtak počeli su se pripremati za drugu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Počelo je s opskrbom pića, paljenjem vatre i pripremom kotlića za dobar fiš ili čobanc, ekipe po kafićima, kućama, vikendicama..., dugo su se zagrijavale za utakmicu Dalićevih izabranika protiv velike Argentine. Mnogi su vjerovali da Hrvatska može zaustaviti strašnoga Lea Messija i njegove "gaučose", a kako su se praznile boce vina ili piva, najave su postajale sve optimističnije. Bilo je prognoza "ma nek bude i 1:0, samo da pobijedimo", a oni hrabriji čak su i pogodili konačnih 3:0. Kada je lopta krenula s centra, a Modrić, Rakitić i društvo pokazali da se uopće nimalo ne plaše tog velikog/malog Messija, kod Baranjaca je nestalo bilo kakvog straha da će se Argentinci tu večer radovati. Nakon što je Rebić zabio prvi pogodak iz kafića su se prolamali uzvici oduševljenja, a kada je majstor Modrić povisio na 2:0 krenulo je slavlje, jer više nitko nije sumnjao tko će uzeti tri boda. I dok se slavila pobjeda Rakitić je zabio i samo učinio baranjsku večer još savršenijom. I. Li.

Slavonski Brod


I Slavonski Brod slavio je veliku pobjedu Vatrenih nad Messijevom Argentinom. Najveći navijački punkt u gradu, prema tradiciji, bila je brodska Tvrđava, na kojoj su se okupile stotine navijača. Od 18 do 20 sati odvijao se zabavno-glazbeni program pod imenom "Ususret utakmici", dijelile su se prigodne nagrade posjetiteljima, a onda je krenula utakmica i sva je pozornost bila okrenuta prema Vatrenima. Hrvatska je pobijedila, Tvrđava "eksplodirala", a slavlje se kasnije prelilo na ulice i dugo potrajalo. I. Li.

Baranjsko Petrovo Selo


Kad igraju "kockasti", Baranjsko Petrovo Selo je na nogama. Ekipa se okuplja u CB-u Petarda, gdje se prate utakmice reprezentacije, a tako je bilo i u četvrtak navečer. Početak susreta Hrvatska - Argentina čekao se uz pivo i specijalitete s roštilja, a kada je krenula utakmica, društvo se parkiralo uz veliki ekran i napeto pratilo događaje u Njižnem Novgorodu. A nakon što su Rebić, Modrić i Rakitić zabili, a Hrvatska uvjerljivo slavila, slavlje u Petardi potrajalo je do sitnih jutarnjih sati. L..A.

Valpovo i Belišće u navijačkoj groznici

 

U četvrtak gotovo da nije bilo čovjeka koji u Valpovu i Belišću nije s posebnom pozornošću pratio utakmicu Hrvatska - Argentina. Navijalo se u kafićima, društvenim domovima, kućama, a posebno je veselo bilo na belišćanskom bazenu gdje se prijenos iz Rusije pratio na videozidu. Premda su ljudi iz Valpovštine poznati kao veliki optimisti, nakon susreta redom su priznavali kako su ih uvjerljiva pobjeda Vatrenih i tri lopte u mreži "gaučosa" itekako iznenadili i oduševili. L. A.

Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike