Regija
OSIGURANO 22O TISUĆA KUNA

Gunjancima nova
LED javna rasvjeta
Objavljeno 23. lipnja, 2018.
Općina će morati infrastrukturno opremiti zonu i investitorima stvoriti preduvjete za posao

GUNJA - Općina Gunja prošla je na natječaju za rekonstrukciju javne rasvjete na dijelu državne ceste od ulaza u Gunju do međudržavnog graničnog prijelaza Gunja-Brčko. Riječ je o projektu vrijednom 250.000 kuna, od čega će 220.000 kuna osigurati Ministarstvo regionalnog razvoja.
- Postojeće žarulje zamijenit ćemo novom LED rasvjetom i popuniti sve stupove, jer danas je tek svaki drugi u funkciji. Imat ćemo dvostruko više rasvjetnih tijela, a količina potrošene energije ostat će ista, možda čak i manja, kaže načelnik Anto Gutić. Očekuje da će posao biti završen do rujna. Ističe da je nužno što prije u funkciju staviti poslovnu zonu za koju je interes iskazalo nekoliko investitora. Otvaranje novih radnih mjesta za Gunju bi značilo spas i Gutić vjeruje da bi se time zaustavio odlazak ljudi. Općina mora infrastrukturno opremiti zonu i investitorima stvoriti preduvjete da pokrenu posao, ali problem je nedostatak novca. I na sastanku sa županom upozorio je na taj problem naglasivši da će, ako se u tome ne uspije i ne pomogne im se u rješevanju komunalne infrastrukture, Gunja postati - dom za starije i nemoćne. Poslovna zona Velebit nema ni cestu, plin, vodu i kanalizaciju i još uvijek je oranica. Struja bi se osigurala iz energane koja bi se ondje gradila.


- Angažirali smo tvrtku koja je radila na detaljnom planu uređenja zone da nam pripremi prijedlog za izmjenu građevinske dozvole i da nam ostave samo minimalane tehničke preduvjete na temelju kojih bi investitor koji kreće u gradnju mogao dobiti uporabnu dozvolu. Trošak opremanja zone tako bismo mogli prepoloviti. Općina će, ako bude potrebno, podići i kredit, a očekujemo i pomoć Županije - kaže Anto Gutić. Župan Galić izrazio je spremnost pomoći kako Županija čini sve da što brže i kvalitetnije riješi goruće probleme kako bi se mladi zaposlili i ostali na tom području. Marija Lešić Omerović

Novi javni radovi


U utorak u Gunji kreće novi ciklus javnih radova, a angažirane su 33 osobe. “Među općinama smo kojima je odobren najveći broj radnika, što nam puno znači. Nakon 25 žena koje rade u programu Zaželi, šest mjeseci siguran posao i redovita primanja za dodatne 33 obitelji za Gunju je velika stvar”, kaže načelnik općine Anto Gutić. Na javni poziv stiglo je 87 prijava.

Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli