Regija
DAN OPĆINE CRNAC

Plakete DVD-u Veliki Rastovac i NK-u Munja, zahvalnica Ceru
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

CRNAC - U Društvenom domu Crnac održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu obilježavanja Dana općine i blagdana svetog Ivana Krstitelja.


Sjednici su nazočili izaslanik ministra hrvatskih branitelja i predsjednik HVIDR-e VPŽ-a Mato Bubaš, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, dožupani Mario Klement i Darko Žužak te mnoštvo načelnika i drugih lokalnih i županijskih dužnosnika.


Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Filip Vidović prezentirajući rad Općinskog vijeća proteklih godinu dana, a potom se svima nazočnima obratio načelnik općine Mato Damjan.


- Proračun naše općine planiran za prošlu godinu je 4,5 milijuna kuna, a kada se usporede proračun i potpisani ugovori za naše projekte, na kraju godine proračun će iznositi čak 13,3 milijuna kuna, što je, dakle, tri puta više od planiranog i to zahvaljujući Europskim fondovima i našim ministarstvima. Na iznimnoj pomoći moram zahvaliti ministru Tomislavu Tolušiću, našim saborskim zastupnicima, županu Igoru Androviću, čija nam je pomoć bila nužna za realizaciju spomenutih projekata. Posebno bih istaknuo naše Općinsko vijeće, koje je dalo jednoglasnu potporu svim projektima iako smo različiti po političkim stavovima. To najbolje govori da nam je interes općine zajednički i na prvom mjestu – rekao je načelnik Damjan.


U ime nazočnih načelnika obratio se načelnik općine Suhopolje Siniša Horvat, a potom je, upućujući čestitku u povodu Dana općine, općinu slavljenika pohvalio župan Igor Andrović čestitajući im na golemom poslu koji su odradili i sjajno odrađenim te planinarnim projektima.

- Jasno se vidi da je unatrag godinu dana u općini Crnac napravljen veliki uspjeh, a ovi budući projekti koji donose prihod tri puta veći od planiranog proračuna sigurno daju nadu u bolje sutra - rekao je župan Andrović. Na kraju sjednice nagrađene su najuspješnije udruge s područja općine Crnac, pa je tako zahvalnicu za pet godina uspješnog rada dobila Udruga žena "Cer" Crnac, a srebrne plakate za 90 godina uspješnog rada DVD Veliki Rastovac te za 70 godina rada NK "Munja" Veliki Rastovac.V.Grgurić

Izložba i ples za Dan općine


U proslavu Dana općine Crnac i ove su se godine uključili mještani Velikog Rastovca. Udruga žena Lipa pod vodstvom predsjednice Nevenke Mazok priredila je prodajnu izložbu rukotvorina, starih uređaja i etnouzoraka. S dvjema koreografijama, tradicionalnog i suvremenog plesa, nastupila je i plesna skupina Iskra, koju vodi Silvana Lešić. V.G.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike