Regija
POMOĆ PROJEKTU

"Nisi sama - ideš s nama!" u Voćinu
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

VOĆIN - Osnovna škola Voćin podržala je kampanju "Nisi sama – ideš s nama!" koju je pokrenula novinarka Ivana Kalogjera radi lakšeg podnošenja troškova prijevoza na kemoterapiju ženama oboljelim od malignih bolesti. Ivani je u svibnju 2015. dijagnosticiran rak dojke i ona se odlučila na radikalnu operaciju: uklonila je obje dojke. Iako uspješna novinarka, sedam mjeseci poslije zbog kemoterapije ostala je bez posla i sada novinarski posao obavlja honorarno. Pokrenula je projekt "Nisi sama – ideš s nama!", koji je naišao na razumijevanje voćinskih osnovaca.


- Naš im se projekt svidio, osjetili su da dolazi iz srca i odlučili su ga podržati. Mi smo im autobusom poslali nekoliko majica, letaka i plakata, a oni su krenuli u akciju tijekom koje su prikupili hvalevrijedan iznos koji pokriva troškove povratne vožnje na kemoterapiju za najmanje 25 žena - napisala je Ivana na web-stranici www.nismosame.com, pišući o učenicima voćinske škole kao najmlađim donatorima velikoga srca.


U akciji koju su organizirali u suradnji sa svojim učiteljima i ravnateljicom škole prikupili su 2420 kuna, a do toga novca došli su najvećim dijelom prodajom sadnica ružmarina iz školskoga vrta.


O tome zašto su se odlučili uključiti u akciju ravnateljica škole Ines Gužvić napisala je:

"Premda smo okruženi svakodnevnim pričama o problemima u obrazovanju, problemima na relaciji učenik-učitelj-roditelj, u školama se stvaraju i lijepe priče. Ponosna sam što je moja škola, OŠ Voćin, dijelom jedne od takvih priča. Premda ni sami ne žive u 'bajkovitim' materijalnim uvjetima, moji su učenici uvijek spremni pomoći drugima. Učinili smo to i ovaj put uključivši se u projekt 'Nisi sama – ideš s nama!'. Zahvaljujući trudu učenika i učitelja naša je uključenost u projekt bila uspješna. Koliko god naš prilog bio skroman, dolazi od srca, a moji učenici uistinu imaju veliko srce", napisala je ravnateljica Gužvić.P.Žarković

Možda ste propustili...

VATROGASNA ZAJEDNICA VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE - REZIME 2023. GODINE

Vatrogasci imali 1600 intervencija

U PODRUČJU KULTURE I SPORTA OPĆINE MARIJANCI

Udrugama podijeljeno 80.783 eura

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana