Regija
CESTOVNE INVESTICIJE U BARANJI

Gradi se i rekonstruira niz važnih prometnica
Objavljeno 23. lipnja, 2018.

BELI MANASTIR - Do kraja godine u Baranji će biti završena gradnja ili potpuna rekonstrukcija nekoliko važnih prometnica, državnih, kao i županijskih te lokalnih.


U općini Popovac u tijeku je gradnja prve faze županijske prometnice Popovac - Kamenac.


- Traju radovi od Popovca do svetišta Marije Lurdske, vrijedni približno pet milijuna kuna - kaže načelnik općine Zoran Kontak. Dodaje kako bi radovi trebali biti gotovi do početka kolovoza. Istovremeno traje otkup čestica na dionici koja će od svetišta voditi do Kamenca. Investicija je vrijedna 20-ak milijuna kuna, a Kontak ju naziva jednom od važnijih. Put od Osijeka do Popovca bit će kraći desetak kilometara, a Popovac više neće biti selo u kojem se "autobus mora okrenuti".


- Gradnja punog profila ceste mnogo će značiti za općinu i njezin razvoj, prije svega turistički. Stoga je investicija važnija od sanacije prometnice Popovac - Kneževo - tvrdi Kontak. Napominje kako bi trebala biti i sagrađena prometnica koja će voditi do međudržavnog prijelaza Popovac-Šarok, jednog od budućih sedam prijelaza prema šengenskom režimu. Za sada nema informaciju o dinamici izvođenja radova. S mađarske strane već je sagrađena prometnica gotovo do granice. Još jedna velika investicija koja je u tijeku rekonstrukcija je državne ceste DC212, od Kneževih Vinograda do državne ceste D7, točnije do križanja prema Belom Manastiru i Osijeku. Vrijednost se procjenjuje na 16 milijuna kuna.

- Riječ je o investiciji Hrvatskih cesta. Obuhvaća sanaciju i proširenje kolnika na 6,6 metara te gradnju kružnih tokova i rekonstrukciju postojećeg - kaže načelnik Općine Kneževi Vinogradi Vedran Kramarić. Objašnjava kako se izvođači radova pridržavaju rokova. Postavljen je prvi sloj asfalta, počeli su radovi na kružnom toku kod Karanca, a idućeg tjedna počet će sanacija malog kružnog toka kod starog beljskog podruma. Kružni tok na križanju državne ceste D7 i ceste DC 212 izdvojen je iz cijelog projekta. U samom mjestu završena je sanacija Ulice Petefi Šandora, a kreće obnova istoimene ulice u Zmajevcu, od kružnog toka prema Batini, zajedno s nogostupom. Kramarić dodaje kako će graditi i lokalnu cestu od kružnog toka na ulazu u Kneževe Vinograde prema SRC-u Bazeni. Novo lice dobiva i središte Darde. U sklopu Intervencijskog plana potpuno je uređenje središta mjesta, investicija vrijedna 26 milijuna kuna. Projektom su predviđena tri kružna toka, jedan na križanju ulica Sv. Ivana Krstitelja i Osječke, drugi na križanju Osječke i Ulice 135. baranjske brigade, a treći na križanju Ulice 135. baranjske brigade i Sv. Ivana Krstitelja. U planu su pješačka, odnosno biciklistička staza, uređena parkirališna mjesta, nova rasvjeta, novi kolnik na razini nižoj od dosadašnje... Radovi teku prema planu.I.Getto

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura