Regija
U POVODU 40. GODIŠNJICE OTVARANJA BAZENA U BELIŠĆU

Otkrivena replika spomen-ploče stare 40 godina
Objavljeno 23. lipnja, 2018.

BELIŠĆE - Gradonačelnik Belišća, dr. Dinko Burić, autor Borislav Bojanić i Zlatko Adjulović, predsjednik belišćanskog SDP-a na prostoru ispred belišćanskog bazena zajednički su otkrili repliku spomen-ploče koja je u izvornom obliku na tom mjestu bila postavljena prije 40 godina – u povodu otvorenja belišćanskog bazena.


Govoreći o postavljanju replike spomen-ploče, koje je inicirao belišćanski SDP, a čiji je original nestao u godinama nakon Domovinskog rata, gradonačelnik Burić istaknuo je kako je ovo postavljanje i otkrivanje priređeno u znak sjećanja na otvorenje bazena, koji i danas čini iznimnu vrijednost za grad Belišće. - Ponovnim postavljanjem spomen-ploče odajemo počast svim onim građanima koji su u ono vrijeme svojim samodoprinosom, ali i odricanjem od regresa, te uz pomoć tadašnjeg Kombinata Belišće, sudjelovali u izgradnji bazena - naglasio je Burić.

Valja podsjetiti da na replici spomen-ploče, koja je svojedobno postavljena u čast održavanja 8. kongresa SKH i 11. kongresa SKJ Belišće, u srpnju 1978., stoji kako je "udruženim sredstvima radnika Kombinata Belišće i građana, izgrađen ovaj sportsko rekreacioni objekt u cilju daljnjeg podizanja fizičke kulture i sporta".L.Aničić

Možda ste propustili...

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike