Ekonomija
SMANJILI NEPRIHODONOSNE KREDITE

EMEA Finance proglasila je RBA "Najboljom bankom"
Objavljeno 23. lipnja, 2018.

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) proglašena je "Najboljom bankom u Hrvatskoj" za 2017. godinu od renomiranog časopisa EMEA Finance te se nalazi među osam banaka-kćeri Raiffeisen Bank International (RBI), kojima je dodijeljena nagrada za najbolje banke na lokalnim tržištima.


- Iznimno cijenimo svako priznanje koje dobijemo. Uspjeh je tim veći jer je čak osam Raiffeisen banaka pokazalo svoju izvrsnost na lokalnom tržištu, a i RBI u cjelini. Zahvaljujem svim djelatnicima jer su doprinijeli rezultatu koji smo ostvarili. Našu budućnost vidimo u nastavku podizanja razine kvalitete usluga za klijente, izgradnji daljnjih kvalitetnih i dugoročnih odnosa s klijentima i slično - izjavio je Michael Müller, predsjednik Uprave RBA. U sklopu godišnje dodjele nagrada "Europe Banking Awards 2017", časopis EMEA Finance dodijelio je RBI Grupi čak 27 priznanja. Taj renomirani financijski časopis proglasio je RBI "Najboljom bankom u SIE-u i ZND-u". Društvo u vlasništvu RBI-ja za upravljanje investicijskim fondovima Raiffeisen Capital Management dobilo je nagradu za "najbolju ponudu novoga proizvoda u SIE-u i ZND-u" za uvođenje lepeze "Raiffeisen Solution Fund" na mađarsko tržište, zajedno s domaćom bankom-kćeri Raiffeisen Bank i društvom za upravljanje investicijskim fondovima Raiffeisen Investment Fund Management. EMEA je kao "najbolje banke" odabrao RBI i njegove banke-kćeri u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kosovu, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini, a u Albaniji, Bjelorusiji i Rusiji banke-kćeri dobile su titulu "Najbolja inozemna banka". Za svoje investicijsko bankarstvo u Austriji, Bjelorusiji, Rumunjskoj i Rusiji također je osvojen naslov "Najbolja investicijska banka" te titula "Najbolja privatna banka" u Bugarskoj, Češkoj Republici, Mađarskoj, Poljskoj i Slovačkoj, kao i titula "Najbolji upravitelj imovine" u Bugarskoj i Slovačkoj.

"Prema izboru časopisa EMEA Finance, RBI je najbolja banka u srednjoj i istočnoj Europi i regiji ZND-a. Banka je prije roka dovršila svoj program transformacije, smanjila iznos neprihodonosnih kredita, objavila izvrsne rezultate, udvostručila dobit u odnosu prema prethodnoj godini i ostavila impresivan trag na tržištima kapitala u regiji", izjavio je izdavač i predsjednik Uprave časopisa EMEA Finance Christopher Moore. Z.Rupčić

Možda ste propustili...

HRVATSKI DUHANI ZAVRŠILI UGOVARANJE

Sklopili novih 39 ugovora s proizvođačima duhana

GOSTI CIJENE “LOKALNO ISKUSTVO”

Optimizam je NA ISTOKU!

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HRVOJE STOJIĆ, EKONOMSKI ANALITIČAR HUP-A

Turisti u Hrvatskoj troše oko 150 eura dnevno, u Italiji i Španjolskoj prosječno 250, a u Francuskoj 550

2

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

3

NA KOCKI IM JE KONKURENTNOST I RAST

Europske banke zahtijevaju status strateškog sektora