Osijek
U VLADISLAVCIMA, HRASTINU I DOPSINU

Uvodi se besplatni Wi-Fi
Objavljeno 23. lipnja, 2018.

Općina Vladislavci prati sve objavljene natječaje iz fondova Europske unije na kojima je moguće dobiti financijsku potporu i time je dodatno povećala iznose za investicije na svom području.

Nije sve samo u, kako kaže Marjan Tomas, načelnik Općine Vladislavci, u kapitalnim investicijama, pa se stoga Općina Vladislavci prijavila i na međunarodni natječaj WIFI4EU.

- Europska komisija u okviru programa WiFi4EU želi promicati uvođenje besplatnog Wi-Fi-ja za građane i posjetitelje u javnim prostorima u svakom naselju. Izgradnja Wi-Fi infrastrukture, što uključuje i troškove opreme, bit će sufinancirana u stopostotnom iznosu, što znači da će cjelokupni projekt završiti bez troškova za Općinu Vladislavci. Ako projekt prođe, realizirali bismo ga promptno, već ove godine. U središtu svakog naselja bit će postavljene točke za besplatan pristup internetu pa bi, u radijusu od nekoliko stotina metara, mještani imali besplatan Wi-Fi. Ukupna vrijednost projekta je 112.000 kuna, a jedinici lokalne samouprave dodjeljuje se vaučer u toj vrijednosti kojim će se plaćati navedena izgradnja i oprema – objasnio je načelnik Općine Vladislavci Marjan Tomas. D.P.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike