Osijek
HLADNO VRIJEME POMUTILO POČETAK SEZONE NA RC COPACABANA

Kopika jučer zatvorena za kupače
Objavljeno 23. lipnja, 2018.

Iako su ga otvorili prije točno sedam dana, čelnici RC Copacabana ne pamte manje kupača na početku sezone nego što ih je bilo proteklog tjedna. Zbog glavnog "krivca", vremenskih (ne)prilika, jučer su stoga odlučili da Copacabanu neće ni otvarati za posjetitelje, a, ovisno o temperaturama, nije isključeno da će tako biti i danas.

- Kiša koja je pala rashladila je sve i već sad znam da u subotu i tijekom vikenda neće biti posjetitelja na Copacabani. Čak i da je temperatura visokih 35 stupnjeva, neće biti dovoljno posjetitelja na bazenima i, vremenski gledano, ovaj početak sezone kupanja prava je katastrofa – poručio je Miroslav Orešković, voditelj RC Copacabana, prisjetivši se i proteklog vikenda, kad je vrijeme također bilo jako loše pa je bilo jasno da od tisuće najavljenih posjetitelja nakon završetka školske godine, odnosno u prvom vikendu kupališne sezone, neće biti ništa.

- Žao mi je što ovog produženog vikenda nije povoljno vrijeme, a da je drukčije, posjetitelji ne bi odlazili s Kopike. Jučer smo je morali zatvoriti jer kad je otvorena, moramo imati organiziranu i spasilačku, zaštitarsku i medicinsku službu, a vrijeme jučer nije bilo nikakvo. Borimo se i nadalje da ostvarimo sve što smo isplanirali – kaže Orešković, dodajući da je u prvom redu to najavljeni park na napuhavanje, a vjeruje da će se sljedećeg vikenda vrijeme znatno popraviti te da će ga kupači provesti na omiljenom im osječkom kupalištu i sa svim pratećim zabavno-rekreacijskim sadržajima. Podsjetimo, i ove sezone bit će organiziran aqua aerobic, ali i brojne animacije za djecu. Spremni su i tereni za ljubitelje odbojke i rukometa, ali i turnir u šahu, kao i standardno dobra ugostiteljska ponuda jela i pića. Nije isključeno ni noćno kupanje, no, dakako, prije svega moraju postojati odgovarajući vremenski uvjeti kako bi popularna Kopika ponovo bila puna kupača, kao što je to nepisano pravilo na početku svake kupališne sezone.

Inače, cijena ulaznica, kako je najavljeno, nije se promijenila. Za djecu od 7 do 16 godina ulaznica stoji pet kuna, odrasli plaćaju osam kuna, a za djecu mlađu od sedam godina kupanje je besplatno. M. Mihelić

Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike