Osijek
KRAPINSKO NASELJE ZABORAVLJENO PRIJE 50 GODINA

U 2019. dva milijuna kuna za Krapinsko naselje?!
Objavljeno 23. lipnja, 2018.
Vrkić je najavio obilazak tamošnjih stanovnika i sredstva iz proračuna za 2019.

Lines of Text:

Nakon što je sagrađeno početkom 60-ih godina prošlog stoljeća, u Krapinskom naselju u osječkoj Industrijskoj četvrti nije rađen ni jedan infrastrukturni projekt, pa stanovnici tog naselja danas žive bez nogostupa, ali i parkirališnih mjesta.
Na problem ovog naselja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća ponovno je upozorio vijećnik HDZ-a i dugogodišnji predsjednik ove gradske četvrti Zdravko Nailo. - Sve što je rađeno u ovom naselju, rađeno je isključivo iz skromnih sredstava gradske četvrti. Znači, malo smo uređivali hortikulturu, osvježili dječje igralište i stavili sprave za fitness na otvorenom, ali uređenja nogostupa, rasvjete ili ostale komunalne infrastrukture ovdje se nisu dogodila već više od 50 godina - upozorava Nalio.
Prema procjenama ovog vijećnika, za uređenje Krapinskog naselja trebalo bi najmanje 1,5 - 2 milijuna kuna, što je iznos koji se mora osigurati iz gradskog proračuna. - Ovdje imamo 24 ulaza sa po četiri stana plus još 25 privatnih kuća. Za sve njih postoji samo 30 parkirališnih mjesta. Nažalost, zbog toga ljudi parkiraju i na zelenu površinu, a da apsurd bude veći, znalo se događati i da zbog toga dobiju kaznu od komunalnog redara, pa smo morali tražiti malo više fleksibilnosti od gradskih redara o tom pitanju. Također, ovdje uopće nema nogostupa, pa djeca na putu iz škole i u školu hodaju po cesti. Za sve ovo ima prostora i stvari se mogu riješiti. Stoga sam zatražio od samog gradonačelnika Ivana Vrkića da iziđe sa svojim ljudima na teren i da konačno nešto poduzme u pogledu rješavanja problematike u ovom naselju, a na što upozoravamo već duži niz godina. Drago mi je da je gradonačelnik prihvatio moju inicijativu i potvrdio dolazak - naglašava Nalio. Jedan od tamošnjih stanara kaže za naš list: "Zaboravljeni smo i prepušteni sami sebi i vlastitom snalaženju u komunalnim problemima prouzročenim 50-godišnjom nebrigom odgovornih." I doista, kada se iz Vinkovačke, jedinim ulazom/izlazom, zađe u ovo kružno naselje, na prvi trenutak pomislite kako ste iz gradske gužve zašli u neko zaboravljeno malomještansko dvorište. Velik broj stambenih zgrada još ima originalno pročelje, cesta je vidljivo dotrajala, a dojam pojačavaju zahrđali nosači javne rasvjete.
Sam gradonačelnik Ivan Vrkić za naš list kaže kako nije zaboravio na najavu dolaska u Krapinsko naselje, ali kako ovih dana otvara čak deset građevinskih radilišta na području Osijeka, pa je svoj posjet malo vremenski pomaknuo.
- Kao što sam obećao, otići ću u Krapinsko naselje da osobno porazgovaram s tamošnjim stanovnicima. Naime, moj je cilj da sredstva za uređenje nogostupa i infrastrukture na toj lokaciji osiguramo sljedeće godine u proračunu. Stoga to već smatram riješenim, a učinit ću to ne samo zbog inicijative vijećnika već zbog sebe, jer i to su moji sugrađani na koje kao gradonačelnik moram misliti - komentirao je Vrkić.Nefreteta Zekić Eberhard

RASVJETA U PET ULICA
Čelništvo Gradske četvrti Industrijska četvrt tijekom posljednjih godinu dana radilo je ponajprije na uređenju rasvjete koju je dobilo pet ulica. Najvažniji projekt bilo je uređenje javne rasvjete u zapadnom predgrađu. - To vam je onaj dio C-poligona gdje su nekad bile pustare. To područje datira od 30-ih godina prošlog stoljeća, a mi smo negdje pred prošli Božić ljudima podarili javnu rasvjetu - kaže Nalio. U Vukanskoj je ulici nedavno dovršena, a u ovoj godini slijedi i uređenje javne rasvjete u Dunavskoj ulici. Jedan od najvažnijih projekata za čelništvo Industrijske četvrti u idućem razdoblju je i uređenje sekundarne odvodnje u Trebižatskoj ulici. Problem je i prometna izoliranost naselja Filipovica te nedostatak cestovnog pristupa Bosutskom naselju.

Možda ste propustili...

ZAVRŠNA OPĆINSKA FIŠIJADA

Najbolji je fiš Ljubiše Rajčića

13. VEČER UDRUGE BOSANSKIH HRVATA "PRSTEN"

Zabava do jutra uz gozbu, pjesmu i ples

NAJAM ČETIRI HEKTARA ZEMLJIŠTA

Grad daje vrtove za 4 kune

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIJATELJI OSNOVALI TVRTKU ZA DIGITALNI MARKETING

Tek im je 20 i koja, a već
su uspješni diljem svijeta

2

"OSVJEŽIVAČE ZRAKA" DILAJU I DJECA U ŠKOLAMA

Drogiraju se i po kafićima, svako malo dolazi Hitna

3

UNIKOM - NOVI NAČIN OBRAČUNA

Razvrstavanje otpada i smanjen broj odvoza snižavaju cijenu usluge

oglas