Osijek
SVEUČILIŠTE J. J. STROSSMAYERA RASPISALO NATJEČAJ

Prijave za studentske domove i subvencije privatnog smještaja
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

Sveučilište J. J. Strossmayera i Studentski centar u Osijeku raspisali su natječaj za ostvarivanje prava studenata na smještaj u studentskim domovima te subvenciju privatnog smještaja. U dva osječka studentska doma mjesta ima za 619 studenata – 193 u rekonstruiranom domu Ivana Gorana Kovačića i 426 u studentskom domu Kralja Petra Svačića. Privatni smještaj i u novoj će se akademskoj godini subvencionirati za 600 osječkih studenata.

Svi sadašnji studenti i budući brucoši koji se prijavljuju na natječaj dužni su predati svu dokumentaciju i ispunjene obrasce koje mogu potražiti na http://www.stucos.unios.hr. Izravan smještaj u domu mogu ostvariti izvrsni studenti i brucoši čiji mjesečni prihodi njihova kućanstva u prethodnoj godini ne prelaze po članu kućanstva iznos od 65 % proračunske osnovice (2161,90 kuna); studenti djeca smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskoga rata i HRVI iz Domovinskoga rata prema različitim kriterijima koje moraju ispunjavati; studenti kojima su oba roditelja umrla, nestala ili nepoznata; studenti čiji su roditelji razvedeni, a preminuo je onaj kojemu su bili sudski dodijeljeni ili s kojim su živjeli; studenti koji su bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji do punoljetnosti te studenti s invaliditetom iznad 50 % tjelesnog oštećenja.

Pravo sudjelovanja imaju svi redoviti studenti državljani RH i državljani EU-a s prijavljenim boravkom u RH, koji studiraju u Osijeku na sveučilišnim i stručnim studijima. Na natječaj se ne mogu prijaviti izvanredni i redoviti studenti kojima je mjesto prebivališta u Osijeku - iznimno, pravo imaju redoviti studenti s prebivalištem u Osijeku i bližoj okolici (Bilje, Petrijevci, Bizovac, Čepin, Tenja, Sarvaš), uz odobrenje Studentskog centra zbog posebnih uvjeta. Dokumentacija za subvencionirano stanovanje kod privatnog stanodavca identična je onoj za ostvarivanje prava na smještaj u studentske domove. Studenti koji ne ostvare pravo na smještaj u domu automatski sudjeluju u natječaju za privatni smještaj.

Prijave se podnose isključivo poštom, i to preporučeno, do 20. srpnja 2018. na adresu: Studentski dom IGK, Ivana Gorana Kovačića 4, 31 000 Osijek. Privremene rang-liste bit će objavljene 1. kolovoza 2018. na oglasnim pločama i internetskim stranicama Studentskog centra u Osijeku te Studentskog doma IGK.

Podsjetimo na kraju kako na Sveučilištu u Osijeku studira 18.095 studenata i trenutačni kapaciteti nezadovoljavaju potrebe smještaja za sve studente u potrebi. Važno je istaknuti i kako Sveučilište raspolaže sa 117 ležaja u Slavonskom Brodu i 94 ležaja u Đakovu. U tijeku je gradnja zgrade novog Studentskog paviljona u Osijeku, koja će omogućiti smještaj za dodatnih 796 studenata - što će značiti ukupno 1465 mjesta samo za osječke studente. Riječ je o projektu koji će osigurati povećanje smještajnih kapaciteta za otprilike 12 posto od ukupnog broja studenata koji imaju potrebu za korištenjem takvih prostora - većina mjesta bit će namijenjena studentima u nepovoljnom položaju. J. Pejaković

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike