Sport
SKUPINA D: NIGERIJA - ISLAND

Danas islandski gejziri protiv afričke vrućine
Objavljeno 22. lipnja, 2018.
Poraz bi za Nigerijce mogao značiti definitivan povratak kući nakon prve tri utakmice Svjetskog prvenstva

 Nigerija i Island u Volgogradu danas odlučuju s kakvim će izgledima ući u posljednje kolo skupine. Poraz obje reprezentacija "gura" prema izlazu sa SP-a, a Nigerijcima bi on mogao značiti i definitivan oproštaj od osmine finala.


U mnogo boljem raspoloženju, ali i situaciji, u ovaj susret ulaze Islanđani. Debitanti na SP-u izborili su veliki bod protiv Argentine, a čak i s novim remijem sami bi odlučivali o svojoj sudbini u posljednjem ogledu s Hrvatskom. Dodatan plus pozitivnom ozračju Islanđani su dobili jučer, prilikom da se druže sa svojim obiteljima, za što izbornik Heimir Hallgrimsson očekuje da će imati dobar učinak na igrače.


Prema Hallgrimssonu, jedini kadrovski problem je stanje Gudmundssona koji se dobro oporavlja, ali vjerojatno neće biti spreman za nastup. Inače, Islanđani vjeruju kako ih visoke temperature u Volgogradu, nešto iznad 30 stupnjeva, neće omesti u dobrom nastupu.


- Bit ćemo spremni i na to. Jasno je kako vrućina crpi snagu, ali imam osjećaj da se momčad već aklimatizirala na takve uvjete. Vjerujem kako ćemo potpuno spremni ući u ovaj susret, jer znamo da će biti teško, znamo koliko je Nigerija jaka - istaknuo je kapetan Aron Gunnarsson, koji je sa suigračima napravio lijepu gestu fotografiravši se s dresom nigerijskog vratar Carla Ikeme koji se bori s leukemijom, i poželjevši mu potpuni oporavak.


Na tome im je zahvalio Francis Uzohu, s 19 godina najmlađi vratar na SP-u, koji ne osjeća pritisak nasljeđivanja uloge bivših legendi "super orlova", poput Vincenta Enyame.


- Znam da smo imali sjajne vratare, ali ne dopuštam da me povijest dira. Ovo je važna utakmica za obje reprezentacije, bit će teško, ali isto tako lijepo i za igrati, i za gledati. Poznati smo po ofenzivnom nogometu i dat ćemo sve od sebe za pobjedu.


Poraz od Hrvatske otvorio je i pitanja za izbornika Gernota Rohra, je li bolje Obi Mikela držati u ofenzivnijoj ili defenzivnijoj ulozi. No, Rohr ističe kako to nitko nije pitao kada su se kao prva od afričkih reprezentacija plasirali na SP te se okrenuo Islandu.


- Imamo mnogo respekta prema njima, odigrali su sjajno protiv Argentine, znamo da će biti teško dobiti ih. Imaju dobre igrače, igraju momčadski, ali i mi isto te poput nas nemaju velikih zvijezda. Bit će ovo ogled iskusne protiv mlade momčadi, uvjeren sam da smo se dobro pripremili i vidjet ćete Nigeriju koja će htjeti pokazati kako zna igrati dobar i lijep nogomet.


O promjenama u odnosu na Hrvatsku nije htio detaljizirati.


- O tome ne želim s novinarima, nego sa svojim igračima. Protiv Hrvatske smo odigrali dobro, zaslužili smo bod, ali primili smo dva glupa gola. Island je drugačija momčad i moramo se tome prilagoditi.


Hoće li nigerijska prednost biti viša temperatura?

- Koliko njih prati navijača, 20.000? U Kaljiningradu su isto daleko brojniji bili hrvatski navijači od naših. Ako će vremenski uvjeti biti naša prednost pokušat ćemo je iskoristiti, iako mnogo naših igrača nastupa u Europi - zaključio je Rohr, istaknuvši i kako Nigerija neće izgubiti. Goran Roguljić

Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

VAŽAN DOMAĆI ISPIT RUKOMETAŠICA OSIJEKA

Protiv Zameta motiv će biti i poraz iz prve utakmice na Kvarneru

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike