Regija
NAJSTARIJA HRVATSKA KULENIJADA

Očekuju se najbolji kulenari u Požegi
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

POŽEGA

Najstarija hrvatska Kulenijada, 38. Kulenijada Požega 2018. najavljena je za 29. i 30. lipnja. Uz Turističku zajednicu u organizaciju uključila se udruga Požeški čuvari baštine. Pokrovitelj je Grad.

– Ponosimo se što je naša Kulenijada najstarija, želimo da postane najprestižnija Kulenijada u Hrvatskoj. Zato smo obišli sve kulenijade u Slavoniji i Baranji i uručili pozivnice najboljim proizvođačima od Jagodnjaka, Otoka, Babine Grede, Osijeka, ali i Vojvodine – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha. Ove godine gradonačelnik Darko Puljašić šampionu Kulenijade uručiti će 3.000 kuna.

- Donošenje uzoraka je 29. lipnja od 15 sati u Krčmi Zlatni lug u Donjim Emovcima, zaprimljene uzorke ocijenit će stručna komisija. Od 17 sati je edukacija o korištenju EU fondova, kandidiranje na natječaje, kako prepoznati kvalitetu domaćih proizvoda, kako registrirati proizvodnju.... U nastavku je dodjela zlatnih, srebrnih i brončanih plaketa za kvalitetu kulena, za kulenare predviđena je svečana večera i druženje – najavila je direktorica Turističkog ureda Silvija Podoljak. Dana 30. lipnja od 9 sati u pješačkoj zoni sve počinje 11. Sajmom antikviteta, na kojemu se očekuje veliki broj izlagača. Šampionski i zlatni kulenari predstavit će javnosti nagrađene kulene, KUD Požeška dolina predstavit će žetvene običaje. Na štandovima će biti omogućena degustacija kulena i vina. AGM Kruna

Možda ste propustili...

KAMEROM SNIMATELJA ŽELJKA FELBARA

Veliko jezero, Europska Amazona, Velika rijeka

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike