Regija
URUČENA DONACIJA

Dva vatrogasna društva
dobila su nova vozila
Objavljeno 21. lipnja, 2018.

ĐAKOVO

Gradonačelnik Marin Mandarić jučer je uručio ključeve dvaju vozila DVD-ima iz Selaca Đakovačkih i Novih Perkovaca. DVD-u Novi Perkovci pripao je kamion vrijednosti 45 tisuća kuna, a DVD-u iz Selaca Đakovačkih uručeno je kombi-vozilo vrijednosti 72 tisuće kuna.

Novac za nabavu vozila osiguran je na temelju javnog poziva za opremanje vatrogasnih društava. Kamion je Grad u potpunosti financirao, kombi-vozilo je sufinancirao iznosom od 51 tisuću kuna, a ostatak svote očekuje se od Županije. Gradonačelnik je istaknuo da su vozila nabavljena u sklopu projekta ulaganja u vatrogastvo te je pozvao i ostale da se prijave. Zapovjednik DVD-a Đakovo Ivan Klemen rekao je da se u obnovu vozila išlo na temelju odluke Vatrogasne zajednice. Zahvalio je Gradu za donaciju, koja će omogućiti vatrogascima da što brže i kvalitetnije obave svoje zadaće.

- Vatrogasci iz Novih Perkovaca imali su staro i dotrajalo vozilo koje je odavno izgubilo svoju svrhu, a kombi će DVD-u Selci Đakovački znatno olakšati prijevoz ljudi - kazao je Klemen.

Riječi zahvale Gradu Đakovu i gradonačelniku uputili su i zapovjednici tvih dvaju društava iz prigradskih naselja. M.A.

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

OBNOVA PRUGE VINKOVCI - VUKOVAR

U ponedjeljak se pušta napon u kontaktnu mrežu

Najčitanije iz rubrike