Osijek
ZAPOČEO PROGRAM ‘’LJETNOG SPORTSKOG KAMPA SREDNJIKA 2018’’

Djeca uživaju u brojnim sportskim aktivnostima i druženju s vršnjacima
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

U četvrtak prijepodne posjetili smo terene Srednjoškolskog igrališta na kojima su djeca uzrasta od devet do četrnaest godina sudjelovala u sportskim aktivnostima u sklopu ''Ljetnog sportskog kampa Srednjika 2018''. Riječ je o kampu u organizaciji Grada Osijeka i Školskog športskog saveza Grada Osijeka u suradnji sa Zajednicom športskih udruga Grada Osijeka, koji se prvi puta organizira u našem gradu, a osim na Srednjoškolskom igralištu, provodi se i na Streljani i kuglani Pampas te na Gradskim bazenima.
''Ovaj tjedan započeli smo s programom ''Ljetnog sportskog kampa Srednjika 2018'', koji će se od 18. lipnja do 13. srpnja, provoditi u četiri smjene u trajanju pet dana. Za prvu godinu u program smo uvrstili jedanaest sportova – djeca su do sada prošla nogomet, gimnastiku, judo, karate, stolni tenis, rukomet i košarku. Danas su na programu odbojka i atletika, a polaznici kampa sutra će se okušati još u streljaštvu i kuglanju. Aktivnosti provodimo u suradnji sa licenciranim sportskim trenerima i mogu reći da se kamp za sada pokazuje kao odlična ideja'', rekla je Sanda Gašić, tajnica Školskog športskog saveza Grada Osijeka.
Srednjiku je u četvrtak posjetila i zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, koja je poručila da ''grad Osijek živi sport 365 dana u godini. Ono što bih izdvojila je edukativni dio kampa - zanimljive radionice o sportu koje će voditi uspješni osječki sportaši, ali i o prijeko potrebnoj zdravoj prehrani. Odziv je iznimno velik i izuzetno mi je drago što ova djeca vrijeme provode na otvorenom, bave se sportom i mogu naučiti mnogo korisnih stvari''.
Lena Sičaja, osmogodišnja učenica Osnovne škole Vladimira Nazora iz Čepina, ovih dana uživa u vremenu provedenom u kampu. ''Tu mi je super. Jučer smo igrali rukomet i košarku, a sad smo na odbojci, koju i treniram već skoro dvije godine. Upoznala sam puno prijatelja i uživam u druženju s njima, kao i u svim ovim sportovima''.
''U Ljetnom sportskom kampu Srednjika jako mi je zabavno. Natječemo se, ali se i puno družimo i zabavljamo. Igrali smo nogomet, stolni tenis, rukomet i ostale sportove, a drago mi je što sam naučio i neke nove, poput juda i karatea, o kojima prije nisam ništa znao'', rekao nam je dvanaestogodišnji Noa Krac, učenik OŠ Miroslava Krleže iz Čepina. D. Miklić

Možda ste propustili...

NA DAN PARLAMENTARNIH IZBORA

Trgovine koje rade 17. travnja

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike