Osijek
ČETIRI NOĆI TRADICIJSKOG I KOREOGRAFIRANOG FOLKLORA

Počinje Panonski folklorni festival
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

Osječko-baranjska županija u suradnji s Gradom Osijekom organizira prvi Panonski folklorni festival, koji će se održati od 22. do 25. lipnja ispred secesijskog zdenca na Šetalištu kardinala Franje Šepera.

- Prigoda je to da u četiri dana vidimo kako naš folklor živi, da vidimo najbolje od najboljih – kazao je u četvrtak Tihomir Slivka iz Organizacijskog odbora prilikom predstavljanja programa. Koncertni program započinjat će u 20.45, a na istom prostoru bit će i bogata tradicijska gastronomska ponuda u organizaciji TZ Grada Osijeka. Večaras će nastupiti ansambli iz vrha koreografiranog amaterskog folklora – SKUD "Ivan Goran Kovačić" Zagreb, "Matija Gubec" Karlovac, KUD "Šokadija" Stari Mikanovci, ali i osječko HPD Lipa. Druga večer rezervirana je za KUD "Kolo" Donja Bebrina, KUD "Jedinstvo" Split i KUD "Tanac" Pečuh, a prava je poslastica u nedjelju kada će folklorni ansambl "Lado" izvesti ovogodišnju produkciju. Ponedjeljak je rezreviran za gala večer kada će nastupiti svi ansambli, a bit će tu i HKUD "1862".

- Nemojte da vas pokoleba što će biti hladnije, obucite se malo bolje, dođite i uživajte u vrhunskom folkloru – kazao je Ivanović. Davor Lončar, pročelnik Ureda gradonačelnika izrazio je želju da festival preraste u manifestaciju svjetskih razmjera. J. Pejaković

Najčitanije iz rubrike