Crna kronika
PROMETNA NESREĆA U SREDIŠTU OSIJEKA

Autom udarila dječačića na pješačkom prijelazu
Objavljeno 22. lipnja, 2018.

OSIJEK - Biti novinarski fotograf nije jednostavan posao. Profesionalni zapisivač sadašnjosti u djeliću sekunde suočava se svakodnevno s lijepim, nadahnjujućim, ali i izuzetno ružnim događajima. Dva dana nakon fotografiranja užasa u Čepinu, kada su pri padu u kanalizacijski šaht poginule tri osobe, a još dvije ozlijeđene, voditelj fotoslužbe Glasa Slavonije Davor Kibel svjedočio je u četvrtak prometnoj nesreći u kojoj je, srećom bez težih posljedica, nastradao četverogodišnji dječak. Kada je vidio da dijete od udarca automobila na zebri doslovce leti i pada na cestu, nije se ni sekunde prihvatio fotoaparata, koji je bio pokraj njega, nego je izišao iz službenog automobila i prvi dotrčao do dječaka.


- Bio sam u automobilu u Prolazu Ante Slavičeka i dovezao se do samog raskrižja s Ulicom Hrvatske Republike jer semafori nisu radili. Preko pješačkog prijalaza od 'Šetača' su dolazili pješaci, među njima majka s dječačićem. Koliko sam vidio, automobil koji je bio u srednjem traku i koji se kretao prema Radićevoj ulici stao je, dok je drugi automobil koji je bio u vanjskom traku nastavio vožnju. U tom je trenutku dječak sam potrčao na drugu stranu Ulice Republike, a vozačica je, vidjevši dijete pred sobom, naglo skrenula udesno. Automobil je ipak lijevim retrovizorom i lijevom bočnom stranom udario dijete, koje je odbačano u zrak. Istog sam trenutka izišao iz automobila i potrčao prema djetetu, koje je palo na asfalt i počelo plakati. Zajedno s majkom, koja je bila u šoku, odnio sam ga na drugi pločnik gdje smo ga pregledali i vidjeli da nema krvi. Pozvali smo hitnu pomoć i policiju koja je brzo došla - rekao je Kibel, koji nije ni sekunde dvojio pomoći jer je i sam otac dvoje male djece.


Uplakanog dječačića ubrzo je pregledala pristigla liječnička ekipa hitne pomoći i nakon toga ga, zajedno s majkom, prevezla na detaljan pregled u Klinički bolnički centar Osijek. Očevid na mjestu nesreće obavili su operativci Policijske uprave osječko-baranjske.


Policija ovim putem poziva sve vozače na oprez ako voze cestom koja ima dva kolnička traka za isti smjer. Posljednjih se godina dogodilo nekoliko nesreća u Osijeku jer je jedno vozilo stalo, a drugo nije, i onda je naletjelo na pješake koji su bili na pješačkom prijelazu.

Milan Bugarić

Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

Najčitanije iz rubrike