Sport
SKUPINA B: IRAN - ŠPANJOLSKA

S(p)retni Diego Costa
Objavljeno 20. lipnja, 2018.
Iran je prilično namučio Španjolsku koja je do vrijednog pogotka došla u nastavku susreta nakon "flipera" kada se lopta od Diega Coste odbila u mrežu

Nakon gotovo permanentne dominacije Španjolci su u nastavku uspjeli probiti hrabre, čvrste i vrlo dobre Irance te tako doći na prag drugog kruga. Od početka su Španjolci uzeli u posjed loptu, ali nisu uspijevali stvoriti ozbiljniju prijetnju. Kako je utakmica odmicala iranska se prva linija obrane sve više uvlačila prema vratima u čiji je okvir prva lopta bila upućena tek u 25. minuti. Tada je Busquets izborio slobodan udarac na 25 metara koji je snažno izveo Silva pucajući pravo u naručje Beirvanda.


Pet minuta kasnije iranska je obrana ponovno bila na kušnji nakon što je Iniesta slijeva centrirao na drugu vratnicu, odakle je Diego Costa loptu vratio glavom, a Silva ju s pet metara poslao preko grede. Istom je španjolskom ofenzivnom veznjaku u 42. minuti "crveni" blok onemogućio poentiranje s desetak metara nakon što ga je Isco slijeva pronašao prizemnom loptom u iranskom 16-ercu. Silva je ipak najbolju situaciju imao u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena prvoga dijela kada ga je iz obećavajuće pozicije na 15 metara blokirao Pouraliganji.

 

Nastavila su opsada iranskih vrata i u drugom poluvremenu u čijoj je četvrtoj minuti stvorena gužva pred Beiranvandom. Iz lijevog je kuta ubacio Isco, a Busquets prebacio loptu na drugu vratnicu gdje ju Pique nije uspio ugurati u mrežu. U sljedećoj minuti lopta je došla na 20-ak metara odakle ju je Busquets snažno opalio u lijevi gornji kut odakle ju je Beiranvand paradom izbio. Tri minute kasnije Španjoi su se "smrznuli" kada je Karim s 13 metara pogodio vanjski dio mreže pokraj desnog kuta. Odmah zatim Iniesta je u iranskom 16-ercu pronašao Diega Costu koji je kao u fliperu, s 12-13 metara, pogodio desni donji kut - 0:1. Pokraj njega je, ali na drugoj strani, otišla lopta upućena glavom od Mehdija u 60. minuti nakon što je zdesna centrirao Omid. Španjolska se mreža ipak zatresla dvije minute kasnje, ali ga urugvajski sudac nije priznao jer je strijelac Ezatolahi bio u zaleđu. Tijelima su u 70. minuti Iranci spriječili ulazak lopte nakon što je šutirao Ramos s desetak metara zaključivši uigranu varijantu kornera kojeg je izveo Isco, a vratio Iniesta. Sjajnu su prigodu u 82. minuti imali Iranci nakon što je na lijevoj strani "tunelom" Amiri prošao Piquea i zatim pronašao Mehdija koji je glavom prebacio okvir.D.L.

Rezultati by SofaScore

KAZAN - Kazan Arena. Noćna utakmica. Teren odličan. Gledatelja: 45.000. Sudac: Andres Cunha (Urugvaj) 6. Strijelac 0:1 Diego Costa (54): Žuti kartoni: Amiri i Omid (Iran). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: DIEGO COSTA (ŠPANJOLSKA)

IRAN

0

Beiranvand 7, Ramin 6,5, Hosseini 6,5, Pouraliganji 6,5, Haji Safi 6,5 (od 69. Mohammadi 5,5), Omid 6, Ezatolahi 6,5, Karim 6,5 (od 74. Jahanbakhs -), Mehdi 7, Amiri 7 (od 86. Ghoddos -), Sardar 6,5.

ŠPANJOLSKA

1(0)

De Gea 6,5, Carvajal 6, Pique 6, Ramos 6,5, Alba 6,5, Busquets 7, Iniesta 6,5 (od 71. Koke -), Silva 7, Isco 7, Lucas 6 (od 79. Asensio -), Diego Costa 7 (od 89. Rodrigo -).

Najčitanije iz rubrike