Sport
ZLATKO DALIĆ:

Igramo protiv najvećih, ali i mi smo veliki
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Vezani članci

JORGE SAMPAOLI:

Hrvatska ima plan drukčiji od Nigerije

Na zadnjoj konferenciji za novinare uoči utakmice s Argentinom, pred novinare su izišli izbornik Zlatko Dalić i dokapetan Ivan Rakitić. Izbornik je još jednom istaknuo snagu našeg današnjeg suparnika i najavio neke manje izmjene, ali i da nije vrijeme za velike "rezove".


- Igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu, imamo veliki respekt prema njima, ali i prema sebi. Za nas je to veliki izazov, velika utakmica, ali moramo vjerovati u sebe i pokazati najbolje od nas. I mi smo velika momčad i očekujem odličnu utakmicu s naše strane. Na nama je manji pritisak zbog tri boda na startu, ali znamo što nam je činiti u preostala dva dvoboja. Treba nam još jedna pobjeda, Argentina je prva prilika, no ako uđemo u susret po bod, nećemo ga uzeti. Samo ako idemo na pobjedu možemo do pozitivnog rezultata. Mi nismo takva momčad da se branimo, naravno da će biti i takvih trenutaka, ali imamo sjajne igrače koji mogu napraviti mnogo toga prema naprijed - rekao je Dalić za kojeg nema dvojbe tko je najbolji igrač svijeta te je svjestan koji je jedini način da ga se neutralizira.


- Messi je najbolji igrač na svijetu i njega igrom jedan na jedan ne može nitko zaustaviti, to mora naša formacija, igra, moramo spriječiti tok lopte do njega. Ali nije Messi sam Argentina, mnogo je tu odličnih igrača i ne smijemo pasti u tu zamku. Moramo napraviti kompaktni blok, slično kao protiv Nigerije i iz toga graditi naše napade - poručio je izbornik koji je morao Argentincima pojasniti da nije mislio da je Argentina najlakši suparnik, nego najlakša utakmica za nas, jer nemamo što izgubiti.


Mnogo više pitanja, pogotovo argentinskih novinara, bilo je za Rakitića koji je odgovorio i je li suigračima iz obrane otkrio koji Messijev trik.


- Što im objasniti a što ne zna već cijeli svijet. On će sigurno imati svoje trenutke, na nama je da to zajedno zaustavimo. Moramo prije svega uživati u utakmici i odigrati najbolje moguće. To što je Argentina remizirala na startu ne mijenja ništa, oni su i dalje favorit, ne samo skupine nego i za naslov. Nemaju previše prilike za ispravak i zato očekujem da budu agresivni. Bit će teško protiv Messija, u prvom je susretu imao osam udaraca, penal, mogao je zabiti dva-tri gola, no mi moramo vjerovati u svoju snagu i odigrati savršeno. Leu želim sve najbolje, osim u ovoj utakmici u kojoj se nadam da neće uživati kao mi - pojasnio je Rakitić, objasnivši i da mu je privilegij igrati u istim momčadima s Messijem i Modrićem.

- Da biram 11 igrača, obojicu bih uvijek birao. A Messi je za mene najbolji svih vremena.

Goran Roguljić

DOGODILO SE 21. LIPNJA


Hrvatska je u povijesti na velikim natjecanjima već dvaput igrala 21. lipnja. Imamo pobjedu i poraz u susretima na taj datum. Prvi put igrali smo na Euru u Portugalu, 2004., protiv Engleske. Poraženi smo s 4:2. Bila je to utakmica 3. kola grupne faze natjecanja i naš posljednji nastup na tom turniru. Drugi put imali smo više sreće, a to se dogodilo na posljednjem Euru u Francuskoj. Također je riječ o utakmici 3. kola, ovaj put suparnik je bila Španjolska, a "kockasti" su slavili s 2:1. D. Kl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike