Sport
SKUPINA A: URUGVAJ - SAUDIJSKA ARABIJA

Suarez pogodio za plasman u drugi krug
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Novom minimalnom pobjedom Urugvajci su ovjerili putovnicu za osminu finala. Saudijci su dobro prirali, prikazali su se u boljem svjetlu nego li na otvorenju protiv Rusije, ali su iskazali jalovost pred vratima za razliku od urugvajske momčadi koja je od više prigoda slavila pogotkom Suareza. Nakon što su Saudijci u trećoj minuti biokirali udarac Suareza preuzeli su inicijativu, ali bez konkretnih situacija pred urugvajskim vratarom Muslerom. Nije obećavala ni situacija u 23. minuti, ali je rezultirala pogotkom u saudijskoj mreži. Iz desnog je kuta udarac izveo Sanchez, vratar Alowais otišao u prazno, a na drugoj vratnici Suarez je dočekao loptu i poslao ju u bliži kut - 1:0. Na taj način Suarez je proslavio veliki jubilej, 100. nastup u dresu urugvajske reprezentacije. Šest minuta kasnije Arabijci su mogli izjednačiti nakon Yasserovog centaršuta slijeva koji je dočekao Hatan i šutirao preko grede.

 

Arabijci su nastavili imati veći posjed lopte, ali su se opasnosti zbivala pred njihovim vratima. U 51. minuti Suarezov slobodnjak s 25 metara iz lijevog je kuta izvadio Alowais slično kao Cavaniju u 86. minute kada je urugvajski napadač izbio ispred njega. Cavani je u međuvremenu (62.) stvorio prigodu Sanchezu slijeva centriravši na drugu vratnicu gdje je taj obramneni igrač glavom prebacio okvir vrata. D.L.

Rezultati by SofaScore

ROSTOV NA DONU - Rostov Arena. Vrijeme sunčano. Teren odličan. Gledatelja: 43.000. Sudac Clement Turpin (Francuska) 6,5. Strijelac: 1:0 Suarez (23). Žutih i crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: CARLOS SANCHEZ (URUGVAJ)

URUGVAJ

1(1)

Muslera 6,5, Varela 6, Gimenez 6, Godin 6, Caceres 6,5, Sanchez 7 (od 82. Nandez -), Vecino 5,5 (od 59. Torreira 6), Bentancur 6,5, Rodriguez 5,5 (od 59. Laxalt 5,5), Suarez 7, Cavani 6,5.

SAUDIJSKA ARABIJA

0

Alowais 6, Alburayk 6, Osama 6, AlI 6, Yasser 6,5, Hatan 6 (od 75. Kanno -), Salman 5,5, Otayf 5,5, Taiseer 5,5 (od 44. Hussain 5,5), Salem 6, Fahad 6 (od 78. Alsahlawi -)..

Najčitanije iz rubrike