Sport
SJEDEĆA ODBOJKA - CRVENI FIĆO '91

Zvučna imena na trećem izdanju
Objavljeno 21. lipnja, 2018.

Treću godinu zaredom ŠIOK HVIDR-a Osijek organizira međunarodni turnir u sjedećoj odbojci - Crveni Fićo '91. Doprinos je to tog uspješnog kolektiva i proslavi Dana hrvatskih branitelja Grada Osijeka, a predstojeće izdanje na programu je ove subote u dvorani Gradski vrt. Tamo će se na okupu naći birano i kvalitetno društvo, šest momčadi, koje će biti podijeljenje u dvije skupine. U prvoj međuosbno će se sučeliti reprezentacija Hrvatske te klubovi iz BiH, sarajevski SPID i Sinovi Bosne (Lukavac). U drugoj će pak uz domaćina i dvostrukog osvajača turnira još igrati brodska Marsonija i Vukovar.


- Interes klubova iz Hrvatske, ali i okolice za nastup na ovom turniru sve je veći. No porast sudionika povećava i troškove. Trenutno smo u mogućnosti organizirati natjecanje sa šest klubova, uz pomoć Grada, Županije te Ministarstva branitelja. Treće izdanje bit će i najkvalitetnije dosada, tu su hrvatski i BiH prvak, naša državna selekcija, kojoj će igranje u jačoj skupini poslužiti kao odlična priprema za skorašnje Svjetsko prvenstvo - naglašava tajnik HVIDR-e Saša Gajčić.


Naša izabrana vrsta već će u petak navečer odigrati provjeru protiv SPID-a, višestukog prvaka svoje zemlje, ali i Starog kontinenta. Za Hrvatsku će nastupiti i dva člana kluba s Drave, Vilijem Kerep i Robert Mašić.


- Od sredine srpnja smo u Nizozemskoj, na svjetskoj smotri, gdje nas čekaju okršaji s Kazahstanom, Ukrajinom i Brazilom. Stoga su nam nužne kvalitetne provjere, a u Osijeku ćemo ih odigrati čak četiri - kaže Kerep.


Subotnji program počinje u 10 sati, nakon svečanog otvaranja, igrat će se na dva terena. Predviđeno je da utakmice po grupama traju do 13 sati, a ona finalna, u kojoj će igrati pobjednici skupina, na programu je oko 17 sati, nakon što se odrade dvije prethodne utakmice za poredak.

- Dvije godine držimo primat na turniru, a naša je momčad, osim osječkih, ovom prigodom posebno sastavljena i od starijih igrača iz sarajevskioh redova. Ove će se godine, izgleda, voditi žestoka borba za finale - najavljuje treće izdanje Crvenog fiće Siniša Ćosić, jedan od najiskusnijih sjedoodbojkaša s Drave. N. Benčina

Najčitanije iz rubrike