Novosti
VRKIĆ I VUČIĆ SUSRELI SE U BEOGRADU

Nove inicijative u traženju nestalih
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Posebni izaslanik hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za pitanja nestalih Ivan Vrkić, osječki gradonačelnik, sastao se u srijedu u Beogradu sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem u povodu druge obljetnice potpisivanja Subotičkog sporazuma, u kojemu se, između ostaloga, obje države obvezuju da će učiniti sve kako bi se sudbine nestalih Hrvata i Srba rasvijetlile. Ivica Vrkić u razgovoru s Vučićem "iznio je nove konkretne inicijative, koje bi pomogle rješavanje pitanja nestalih", javljaju mediji u Srbiji.


"Bio sam u Beogradu na razgovoru s predsjednikom Aleksandrom Vučićem kako bismo razgovarali o problemima nestalih i poginulih osoba. Na taj način iskazao sam poseban interes predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za rješavanje pitanja nestalih osoba jer je to u prioritetu njezine politike. Nakon razgovora s Vučićem shvatio sam da je on također zainteresiran za to da se što prije riješi to pitanje i naprave pomaci te pronađu nestali. Također, da se i smanje boli obiteljima i uklone i posljednje posljedice rata te da se pomogne u boljim odnosima između dvije države i dva naroda", izjavio je Vrkić nakon sastanka za Glas Slavonije.

Na upit koje su to nove konkretne inicijative koje je iznio u razgovoru s Vučićem, a koje bi pomogle rješavanju pitanja nestalih osoba, Vrkić kaže kako je tražio da, kao što je predsjednica Grabar-Kitarović imenovala svoga izaslanika za to, Srbija učini to isto. "Srpski izaslanik i ja", rekao je, "strateški bismo stvorili političke uvjete za konačno rješenje problema nestalih". M.F./Ma.M.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike