Osijek
LEGALIZACIJA

Posljednji dan za predaju 2. srpnja
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

S posljednjim danom ovoga mjeseca, a to je (već) idući tjedan, istječe rok za podnošenje zahtjeva za ozakonjenje nezakonito sagrađenih zgrada na području Osječko-baranjske županije. Iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Osječko-baranjske županije podsjećaju kako nakon isteka ovog roka više neće biti moguće podnijeti zahtjev za legalizaciju objekata.


Zahtjevi za područje Osječko-baranjske županije, osim područja grada Osijeka, predaju se u sjedištu u Osijeku te u izdvojenim mjestima rada u Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu, Našicama i Valpovu.


No ikako je 30. lipnja subota, za tijela lokalne i državne uprave neradni dan, Upravni odjel organizirat će dežurstvo od 8 do 13 sati i zaprimat će zahtjeve u svim mjestima rada. Uz ovo, u ovakvoj situaciji, slično kao i ranije kod prijave poreza, kada zadnji dan u mjesecu pada u dane vikenda, sukladno stajalištu Ustavnog suda, zadnji dan za predaju zahtjeva za legalizaciju pomiče se na prvi radni dan, a to je ponedjeljak, 2. srpnja.


Građani koji nisu u mogućnosti predati zahtjev u prostorijama županijskog Upravnog odjela, u Županijskoj ulici 4, mogu ga poslati preporučeno poštom na adrese navedene na mrežnoj stranici Osječko-baranjske županije. Obrazac za predaju zahtjeva također je dostupan na ovoj mrežnoj stranici. Ovo je posljednja prilika za podnošenje zahtjeva. Svi oni građani koji su odugovlačili, sada više nemaju vremena za to. Dakle, preostalo je još samo desetak dana... D.Ku.

VAŽNO JE ZNATI


Naposljetku valja naglasiti kako se može legalizirati samo ona zgrada koja je vidljiva na digitalnoj ortofotokarti Državne geodetske uprave izrađenoj na temelju snimanja iz zraka započetog 21. lipnja 2011. godine, ili na drugoj državnoj digitalnoj ortofotokarti, katastarskom planu, ili drugoj službenoj kartografskoj podlozi nastaloj do 21. lipnja 2011. godine. Zgrade koje nisu vidljive na ovim podlogama ne mogu se ozakoniti na temelju Zakona o postupanju s nezakonito sagrađenim zgradama.

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

Najčitanije iz rubrike