Osijek
TRGOVAČKA ŠKOLA “DAVOR MILAS”

Računalne igre kao didaktički materijal u svakodnevnoj nastavi
Objavljeno 20. lipnja, 2018.

Predstavljanje projekta "Dignity W@rld" virtualne igraonice za ljudska prava», održalo se u Trgovačkoj i komercionalnoj školi «Davor Milas». Konferenciju je organizirala Agencija lokalne demokracije iz Osijeka, a cilj je bio predstaviti "Dignity W@rld" - virtualnu platformu čije su igre dizajnirali stručnjaci za gajming te ukazati na različite mogućnosti korištenja igara u nastavi.


- Cilj ovoga događanja je dvojak. S jedne strane predstaviti i približiti vam ovaj projekt, a s druge strane naučiti kako ovaj svijet videoigara bolje razumijeti i primijeniti ga u našoj profesiji - rekla je Julijana Mladenovska-Tešija s Visokog evanđeoskog teološkog učilišta.


Ova platforma omogućuje besplatno korištenje već postojećih igara u nastavi, kao i prilagodbu igara sadržaju predmeta te nastavničkim potrebama. Također potiče nastavnike na povezivanje sadržaja predmeta s društvenim kretanjima i događanjima, pomažući mladima da shvate svrhu naučenog i njegovu društvenu primjenjivost, potičući ih na aktivnost i sudjelovanje. Ovako je na samome početku konferencije projekt predstavio Miljenko Turniški, direktor Agencije lokalne demokracije Osijek. Objašnjenje same igre, održala je Mladenovska-Tešija. Objasnila je kako su svi pedagozi podjednako dobro upoznati i sa psihološkom i pedagoškom važnošću igre u nastavi, no da im manjka vještina u primjeni novijih tehnoloških dostignuća u svakodnevnome radu.. I. Stjepanović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike