Ekonomija
OCJENJIVANJE KAKVOĆE KULENA U ŽK-U OSIJEK

Među 58 uzoraka kulena izabrali su šampiona
Objavljeno 21. lipnja, 2018.

Kao dio 18. manifestacije ocjenjivanja kakvoće slavonskoga kulena, u Županijskoj komori Osijek održano je organoleptičko ocjenjivanje te poznate slavonske delicije. Organizirano je u suradnji s Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Osijek i Poljoprivrednim fakultetom Osijek. Članovi ocjenjivačkog suda imali su težak zadatak odabrati najbolje među 58 pristiglih uzoraka uglavnom registriranih proizvođača.

Ernest Nad, voditelj Odsjeka za poljoprivredu u Županijskoj komori Osijek i tajnik ocjenjivačkog suda toga natjecanja, nije krio zadovoljstvo brojem pristiglih uzoraka. - Ove godine pristigao je velik broj uzoraka, što pokazuje da proizvođači vole ovu manifestaciju - rekao je Nad.

No, nezadovoljstvo je iskazao zbog stanja u svinjogojskoj proizvodnji gdje jei nerazmjer uvoza i izvoza mesa i mesnih prerađevina, no u proizvodnji mesa za potrebe mesoprerađivačke industrije ipak vidi budućnost poljoprivrede.

- Smatramo da proizvođači koji imaju oznaku zemljopisnog podrijetla imaju otvorena vrata tržišta Europe i domaćeg tržišta - rekao je Nad. Dodjela priznanja najuspješnijim proizvođačima kulena održat će se 28. lipnja. Medijski je pokrovitelj časopis Agroglas, dvotjednik za poljoprivredu i proizvodnju hrane "Glasa Slavonije". Tihana Eršek Cicvarić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike